Zona de Baixes Emissions i coronavirus al ple municipal

Els regidors i regidores tornaran a l'ajuntament pel ple municipal, que estarà tancat al públic presencial

El Ple Municipal de Sant Cugat farà el primer pas per aprovar la Zona de Baixes Emissions durant la sessió d'aquest dilluns, 18 de maig. El plenari haurà de fer l'aprovació inicial de la proposta del govern, que preveu restriccions a tots els vehicles més contaminants en una àrea de quatre quilòmetres quadrats. La previsió és que es posi en marxa a partir del juliol o del setembre.

Més info: Així es la proposta de Zona de Baixes Emissions: afectarà també els residents

En el ple municipal d'aquest maig tots els regidors tornaran a l'ajuntament per celebrar la sessió presencialment, després de les sessions telemàtiques de l'abril a causa del coronavirus. La ciutadania, però, no hi podrà accedir, tot i que pot enviar les preguntes per l'audiència pública a través d'internet i seran respostes a partir de les set de la tarda. Per vídeo i en directe, es podrà seguir pel mitjà municipal Cugat.cat. El TOT també farà un seguiment a través de les xarxes socials i publicarà les notícies més rellevants de la sessió.

Coronavirus

El coronavirus serà una de les qüestions que es tractarà àmpliament. El govern impulsarà alguns canvis en el pressupost per destinar diners a fer front a l'emergència social i econòmica provocada per la pandèmia. A més, s'aprovarà el pagament d'uns quatre milions d'euros de diversos préstecs que l'Ajuntament té amb Banco Santander i BBVA, amb l'objectiu segons el govern, d'obtenir més liquiditat.

Tots els partits impulsaran una moció institucional davant la pandèmia internacional de la COVID-19. Ciutadans demanarà la millora de les zones provisionals d’aparcament de l’HGC a Can Cabassa i la seva adequació a la crisi sanitària actual.

En el marc de l'estratègia contra el coronavirus, s'impulsarà la creació de tres comissions informatives de caràcter especial on oposició i govern es reuniran per debatre sobre com s'ha d'afrontar la crisi econòmica i social generada per la pandèmia.

Més info: Una destrucció mai vista: Sant Cugat perd 300 empreses i 2.000 llocs de treball

Dia de la Dona, Grècia i Turquia

D'altra banda, totes les formacions aprovaran una proposta de la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat per a què les ajudes econòmiques que s’ofereixen a les persones amb pocs recursos estiguin exemptes de tributar en la renda de les persones físiques (IRPF). I hi haurà dues declaracions institucionals: per a la commemoració del Dia Internacional de  les Dones i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament contra la violència a la frontera entre Grècia i Turquia.

Finalment, es donarà compte de la decisió de cancel·lar la Festa Major de Sant Cugat, la Floresta, Mira-sol, les Planes i Volpelleres d'aquest 2020 pel coronavirus.

Més info: S'anul·la la Festa Major

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem