Unes 250 persones es concentren per mostrar la seva repulsa a les actituds homòfobes

El col·lectiu LGTBI+ Sant Cugat ha llegit un manifest i s'ha guardat un minut de silenci per l'assassinat de Samuel Luiz, el jove que van matar a A Corunya

Més de 2 centenars de santcugatencs s'ha concentrat davant de l'Ajuntament de Sant Cugat, el dimarts 6 de juliol, per rebutjar l'increment d'actituds homòfobes esdevingudes els darrers dies. Així doncs, els presents han mostrat el seu enuig per l'assassinat de Samuel Luiz, a Corunya, per la seva orientació sexual i per l'agressió homòfoba que va rebre un jove a Sant Cugat durant la Festa Major, el qual ha estat present en la concentració.

Més info: Denuncien una agressió homòfoba durant la Festa Major de Sant Cugat

Amb això, membres del col·lectiu LGTBI+ Sant Cugat han llegit un manifest en el qual han exigit que s'acabin aquests actes: "Prou de blanquejar l'extrema dreta que ha alimentat l'odi que avui ens executa; prou de titulars còmplices de les violències masclistes i lgtbifòbiques; prou de culpabilitzar les víctimes; prou d'impunitat i prou mentides".

A més, durant la concentració, l'entitat santcugatenca ha fet un pas endavant: "No demanarem permís per ser qui som. No tolerarem cap pas enrere en l'exercici de les nostres llibertats individuals i col·lectives, ni en el deure de les institucions de protegir la nostra integritat física. I en el de la policia de totes, d'atendre degudament les persones que hagin estat víctimes de violència. I a la justícia que sigui justa. No permetem que la intolerància ens torni a tancar als armaris".

 


LGTBI+ Sant Cugat ha demanat combatre entre tots aquesta problemàtica: "Aquesta lluita l'abandera avui el col·lectiu LGTBIQ+, però és una revolta global. No cal ser trans, gai, lesbiana, bisexual, intersexual, asexual, queer o persona no binària per respectar i defensar l'existència de l'altre i els seus drets fonamentals".

Finalment, en la concentració, s'ha guardat un minut de silenci per les dues víctimes d'aquestes actituds homòfobes, i és que segons ha assenyalat l'entitat santcugatenca, amb la darrera agressió homòfoba a Sant Cugat "en van 113 persones a Catalunya aquest 2021 que han estat agredides per existir".

Àngel Exojo explica l'agressió homòfoba que va rebre

Àngel Exojo és el jove de 19 anys que va patir una agressió homòfoba a Sant Cugat durant la Festa Major. És per això, que Exojo ha estat present en la reivindicació i ha explicat la seva situació: "El 25 de juny vaig ser víctima d'una agressió homòfoba aquí a Sant Cugat. No recordo que vaig viure i no us podeu imaginar la impotència que sento quan em pregunten que va passar i no sé respondre. Quan vaig presentar denuncia, vaig pensar que ningú creuria una persona que no recorda res".

Tanmateix, Exojo ha volgut agrair les mostres d'escalf rebudes: "Aquestes agressions, que han marcat la nostra història, han servit com a recordatori tristíssim de la situació que vivim actualment. Amb aquestes accions, ens han recordat que la lluita no ha acabat. El col·lectiu ha estat silenciat, maltractat, humiliat i marginat de la societat i hem estat víctimes de prejudicis, crits i burles i ens hem penedit de ser com som. Tanmateix, han aconseguit tot el contrari, som molt més fortes i cridarem. La diversitat no és cap amenaça, la ignorància sí".

D'altra banda, des de l'Ajuntament han assegurat que els Mossos d'Esquadra tenen obert una investigació per trobar els culpables. A més, Núria Gibert (CUP Sant Cugat), tinenta d'alcaldia d'Igualtat, ha assenyalat que des del consistori "s'acompanyarà en el procés a la persona que ha patit l'agressió, oferint assessoria jurídica especialitzada".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem