3106 denúncies de Mossos i 1.630 de la Policia Local per saltar-se les restriccions

La majoria de multes que han interposat els dos cossos de seguretat són per no respectar les limitacions de mobilitat

4733 denúncies han posat els cossos de seguretat a santcugatencs per saltar-se les restriccions contra la covid, en un any. En concret són 3106 denúncies de Mossos i 855 de la Policia Local de Sant Cugat. La majora d'aquestes multes són interposades a la ciutadania per no complir les normes de mobilitat, que cal recordar que ara mateix són menys restrictives: Hi ha mobilitat per tot Catalunya, sempre que es viatgi amb la bombolla de convivència, i el toc de queda de 10 de la nit a 6 del matí.

Els Mossos en el darrer any, en concret des de l'inici de l'estat d'alarma el 14 de març de 2020 i fins al 7 de març del 2021, ha interposat 2404 denúncies per no complir amb la mobilitat establerta sense causa justificada, 413 per no portar la mascareta adequadament, 146 per no complir mesures cautelars establertes per l'alarma sanitària. 65 per beure alcohol a la via pública, 56 per superar el nombre de persones permeses en una reunió, 15 per no complir els aforaments en activitats o restauració i 7 per fumar en espais públics sense complir la distància interpersonal de dos metres.

En el darrer any la Policia Local, des de l’inici de l’estat d’alarma (març 2020) i fins al gener 2021 ha realitzat un total de 1.630 denúncies per infraccions relacionades amb les mesures sanitàries per fer front a la COVID. Del total d’aquestes denúncies, 855 s’han posat en base al Decret Llei 30/2020, de 4 d’agost, pel qual s’estableix el règim sancionador ESPECÍFIC per incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid-19a practicat 855 denúncies lleus. D'aquestes denúncies 204 es corresponen a situacions de saltar-se confinament sense causa justificada, especialment el nocturn, però també el municipal o comarcal, 126 per no portar mascareta o no fer-ne bon ús, 62 per consum alcohol via pública i 44 per trobades reunions en major nombre a l'autoritzat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem