Un total de 3.660 alumnes participen en el concurs 'Ficcions'

Dels 3.660 participants, 534 són alumnes del Vallès Occidental

Un total de 3.660 alumnes participen en el concurs literari en català 'Ficcions', que està pensat per alumnes d'entre 14 i 18 anys. En total han participat 227 centres educatius entre tots els territoris de parla catalana: Catalunya, les illes Balears, València, Andorra i Matarranya. Cal destacar que dels 3.660 participants, 534 alumnes són de centres educatius del Vallès Occidental. De fet, l'escola La Salut de Sabadell ha estat el centre més participatiu amb 143 alumnes inscrits.

Al concurs s'han inscrit al voltant de 1.500 històries que es poden llegir a la web. La iniciativa està organitzada per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), amb l'objectiu de promoure la creació de literatura catalana.

Funcionament

Els objectius principals del concurs literari són impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, i fomentar l'escriptura i literatura en català. Els alumnes participants hauran de seguir el calendari per fer les entregues dels capítols de les històries.

Els participants hauran de crear una història amb tres capítols i es poden presentar de manera individual o en grups de tres persones. A partir del 4 de febrer fins al 28 de febrer, es poden presentar el segon capitol i del 29 de febrer fins al 24 de març l'última entrega de la història. Durant la segona quinzena d'abril és publicaran els finalistes i al maig es farà el lliurament de premis.

Calendari del concurs

Calendari del concurs

Jurat, premis i gran final

El jurat estarà format per persones vinculades al món de la literatura i al de l'educació. El primer permi serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, mentres que el segon premi serà un Smartphone.

D'altra banda, també s'entregaran premis territorials per a les millores històries de cada zona i guanyaran un Smartphone o uns auriculars sense fils. A més, als professors/es més motivadors/es de cada territori de parla catalana, també seran premiats amb una estada de dos dies per a dos persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

 
Comentaris

Destaquem