4 de cada 10 santcugatencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19

Les xifres de vacunació s'han accelerat en el darrer mes, tot i que encara són lluny del 70% d'immunitat a l'estiu previst pel Govern

Quatre de cada deu santcugatencs ja han rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna. Així, el 40% de la població del municipi ja ha estat vacunada contra la Covid-19, lluny encara del 70% que preveia l’Estat i el Govern de la Generalitat per a l’estiu.

A més, cal destacar que la immunitat de grup és encara més lluny d’aquestes xifres, ja que la pauta completa només l’han rebut 2 de cada 10 santcugatencs, el 21%. En xifres totals, a dimecres 9 de juny, en el tancament d’aquesta edició del TOT, hi havia 35.777 santcugatencs vacunats amb la primera dosi, 20.008 que ja havien rebut la pauta completa.

 

Els col·lectius de risc, coberts

Els col·lectius de gent gran que viu en residències, el personal que hi treballa, personal sanitari d’hospitals i CAP, les persones de més de 80 anys, persones amb gran dependència o treballadors essencials ja comptaven en bones xifres de vacunació ara fa un mes, i els percentatges de persones vacunades d’aquests col·lectius han canviat molt poc.

En aquest sentit, les que siíque han augmentat considerablement respecte a fa unes setmanes són les xifres de les franges d’edat que comprenen d’entre els 50 als 79 anys. De fet, el percentatge de vacunació entre aquests col·lectius supera el 80% en la primera dosi, tot i que és cert que en els llindars dels 50 als 69 anys les xifres de la pauta completa són encara baixes, i en cap de les franges que compren aquestes edats se supera el 35%.

Comença la vacunació dels 45 als 49

En els darrers dies, ha començat la vacunació de les persones d’entre 45 a 49 anys. En aquest sentit, el 24% dels santcugatencs que es troben en aquest llindar d’edat ja ha rebut la primera dosi. De fet, les persones a partir de 40 anys ja poden demanar hora per vacunar-se, des del 7 de juny. La Comissió de Salut Pública ha acordat incorporar la vacuna Janssen en la campanya del col·lectiu de 40 a 49 anys, que també podran rebre Pfizer i Moderna.

L’Rt per sota de l’1

En les darreres setmanes, a Sant Cugat, com  arreu de Catalunya, la pandèmia ha entrat en fase de control, gràcies en part a l’increment del ritme de vacunació. Així, a la ciutat, a dimecres 9 de juny l’Rt estava en el 0,90 -cal destacar que es considera que la pandèmia està en decreixement quan aquesta xifra és inferior a 1.

D’altra banda, el risc de rebrot se situa en els 106 punts a Sant Cugat, una xifra lleugerament superior a la del Vallès Occidental (82) i a la de Catalunya (93).

 
Comentaris

Destaquem