Gairebé 6.000 santcugatencs contagiats en tres setmanes

Els contagis continuen frenant a Sant Cugat, tot i l'alça al conjunt de Catalunya

Els contagis de coronavirus estan frenant a Sant Cugat. Tot i que al conjunt de Catalunya, els positius segueixen a l'alça i la sisena onada de la Covid-19 no ha arribat al pic, al municipi fa dies que es nota un cert estancament. Entre l'1 i el 7 de gener es van detectar 2.084 casos a Sant Cugat, mentre que la setmana anterior en van ser 2.342. A més, la Rt s'ha situat per sota l'1 per primera vegada des de l'octubre. Els experts apunten que quan aquesta xifra és inferior a 1, la pandèmia està en retrocés.

La dada negativa és que els hospitalitzats segueixen a l'alça i actualment hi ha 18 santcugatencs ingressats per coronavirus, un més que la setmana anterior. Un increment que també s'està registrant a Catalunya. Els hospitals han sumat en les últimes hores 58 pacients més ingressats i el total és de 2.290. A més, hi ha 520 pacients crítics a les UCI, 20 més que ahir. L'última defunció a Sant Cugat es va notificar el 26 de desembre.

Evolució de les principals dades de la pandèmia durant les darreres setmanes (en vermell vol dir que empitjora, en verd que millora)

Captura de Pantalla 2022 01 11 a les 10.45.58

Gairebé 6.000 santcugatencs contagiats

Sant Cugat va arribar a ser el municipi amb la incidència de coronavirus més elevada de la sisena onada, una de les causes que explicaria que sigui una de les primeres en millorar les dades. Actualment, la incidència és de 2.215 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, 270 punts menys que fa una setmana. Una dada impactant és que des del 18 de desembre s'han contagiat 5.946 santcugatencs, el que representa el 6,3% del total de la població de Sant Cugat. És gairebé un 30% dels positius registrats durant tota la pandèmia. 

Una dada que posa de manifest l'expansió de la sisena onada d'òmicron i el seu poder de contagi. El fet positiu és que, tot i superar tots els màxims de positius, queden molt lluny les xifres de morts viscudes durant els primers mesos de la pandèmia.

Millora dels indicadors

La Rt ja se situa en el 0,98: la setmana passada era d'1,49. El risc de rebrot també ha caigut de forma important i en set dies ha passat de 6.171 a 4.655 punts. 

Finalment, en la darrera setmana s'han vacunat amb primera dosi a 736 santcugatencs i, 213 s'han posat la segona. El 76,1% de tots els santcugatencs ja tenen la pauta completa. A més, més d'un 85% dels majors de 70 anys ja tenen la tercera dosi. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem