742 persones de Sant Cugat ja porten la 3a dosi contra la Covid-19

"Només 11 persones de les 753 que són usuàries de residències a Sant Cugat van rebutjar la vacuna", explica Ingrid Serra, cap d'Infermeria del CAP de Sant Cugat.

Salut va vacunar amb la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a les residències i centres de dia de gent gran i persones amb diversitat funcional. Entre el 17 i el 24 de setembre, un equip de sanitaris de la Mútua de Terrassa van venir a la ciutat en una campanya paral·lela per tot Catalunya.

Les persones que havien complert sis mesos i que així ho volien van rebre el vaccí de Pfizer. "Només 11 persones de les 753 que són usuàries de residències a Sant Cugat van rebutjar la vacuna", explica Ingrid Serra, cap d'Infermeria del CAP de Sant Cugat. Les persones vacunades eren les integrants del grup de població número 7, prioritari durant la pandèmia de la Covid-19.

A la Residència i Centre de dia pública de Sant Cugat, al carrer de Santa Rosa, divendres 24 de setembre en menys d'una hora van vacunar a tots els residents. A la residència Cugat Natura també van quedar satisfets: "Van venir divendres a les 9 h i en dues hores ja van vacunar a tots els usuaris de la residència i el centre de dia. Eren vuit professionals i van anar habitació per habitació", ha explicat Natalia Castillo, directora del centre. "Ara només falten per vacunar les persones que no havien complert els sis mesos des de la segona dosi."

Gemma Aristoy, regidora de Salut de Sant Cugat, ha explicat que la vacunació seguirà les pròximes setmanes. L'equip de professionals de les residències, de la mateixa manera que la resta de col·lectius, resten de moment a l'espera que Salut doni llum verda per a rebre la tercera dosi.

Aquesta tercera dosi augmenta la seguretat de les persones i disminueix la possibilitat que la malaltia de la Covid-19 pugui empitjorar. "Els efectes secundaris d'aquesta dosi no han estat greus, no ha donat febre", ha aclarit Serra.

 
 
Comentaris

Destaquem