8 llocs que cap turista es pot perdre a Sant Cugat

Sant Cugat ofereix al turista un conjunt monumental de gran qualitat molt a prop de Barcelona

Amb un 45% de zona forestal i agrícola, Sant Cugat del Vallès és un municipi amb un entorn privilegiat. Per completar el quadre, hi ha una àmplia oferta comercial que, combinada amb els mercats i la restauració, satisfan els desitjos de tots els visitants. Monuments històrics, museus, paratges naturals, restauració i comerç són els grans atractius de Sant Cugat. Us presentem les visites imprescindibles que no es poden perdre a Sant Cugat.

El Monestir és la joia de la corona. FOTO: Artur Ribera

El Monestir és la joia de la corona. FOTO: Artur Ribera

El Monestir, el principal tresor

Tota la ciutat gira urbanísticament i artísticament al voltant d'un mateix epicentre. El Monestir de Sant Cugat és sens dubte la joia de la ciutat i la icona que tot visitant de Sant Cugat s'endú com a record. Aquest monument amb trets romànics, gòtics i fins i tot elements barrocs és un dels monestirs més importants de Catalunya i el principal motiu d'orgull dels santcugatencs.

El Monestir té elements emblemàtics com el seu fantàstic Claustre del FOTO: Arxiu

El Monestir té elements emblemàtics com el seu fantàstic Claustre del FOTO: Arxiu

El Claustre, un conjunt escultòric únic

A principis del segle XIII el Monestir de Sant Cugat va rebre una aportació artística que va ampliar encara més la vàlua del monument. Els capitells del claustre són una peça fonamental en el cistercenc català i una mostra perfecta de la transició del romànic al gòtic. El Claustre acull, a més, la seu principal del Museu de Sant Cugat i la seva exposició permanent.

El Pi d'En Xandri, símbol de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

El Pi d'En Xandri, símbol de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

 

El Pi de'n Xandri, el símbol natural

Collserola significa per si mateixa un punt positiu a l'oferta turística local. Malgrat això, a molt poca distància del centre hi ha la zona de la Torre Negra, on llueix (tocat però no enfonsat) un dels pins més famosos del país que va ser declarat arbre d'interès comarcal i local l'any 1995. També ha de cridar l'atenció la fortificació medieval de la Torre Negra, que dona nom a l'indret.

Celler Cooperatiu FOTO: Artur Ribera

Celler Cooperatiu FOTO: Artur Ribera

El Celler Cooperatiu, l'espai recuperat

L'any 1921 es va donar llum verda a la construcció d'un edifici pel Sindicat Vitivinícola i Caixa Rural de Sant Medir. L'anomenat Celler Cooperatiu va ser element clau del passat agrícola de la ciutat i ha esdevingut, després d'una eterna remodelació, un nou espai museístic dedicat al vi. També es fa servir per a activitats culturals i d'oci, acollint tota mena de propostes, des de xerrades fins a concerts.

Santiago Rusiñol, un dels carrers de l'eix comercial FOTO: Lali Puig

Santiago Rusiñol, un dels carrers de l'eix comercial FOTO: Lali Puig

L'eix comercial, l'esplendor de la botiga

Sant Cugat té una àmplia oferta comercial amb botigues de tota mena. Malgrat això, gran part del shopping local es concentra en el camí que hi ha des de l'estació de tren fins a la plaça del Monestir. En aquesta ruta pel centre vianantitzat destaquen l'encant del carrer de Santa Maria i la versatilitat del carrer de Santiago Rusiñol. Els amants dels aparadors tindran feina a acabar-se el comerç local.

Mercantic de Nit. FOTO: Ale Gómez

Mercantic de Nit. FOTO: Ale Gómez

 

Mercantic, punt de trobada 'vintage'

L'espai Mercantic és un dels fenòmens turístics de la ciutat. Cada diumenge actua com a pol d'atracció de persones que venen de totes les comarques atretes per l'oferta de mobles de disseny retro i l'ampli ventall d'antiguitats i curiositats rescatades d'altres èpoques. El Vintage Fest, que se celebra cada primer diumenge de mes, ja és tot un esdeveniment de culte a la Catalunya vintage.

Imatge actual del pont de can Vernet.

Imatge actual del pont de can Vernet.

El pont de Can Vernet, l'aqüeducte de la ciutat

El pont de Can Vernet forma part d'un antic aqüeducte construït a l'època gòtica que tenia tres quilòmetres de longitud. La seva construcció data del segle XIV i tenia la funció de portar aigua des de la mina dels Monjos a Can Vullpalleres al Monestir de Sant Cugat i la part baixa de la vila. Està situat al barri de Coll Favà, a tocar de la comissaria dels mossos d'Esquadra.

Aplec de Sant Medir. Foto: Ale Gomez.

Aplec de Sant Medir. Foto: Ale Gomez.

Sant Medir, més que una tradició

Si tens la sort de ser a Sant Cugat un dia 3 de març, sens dubte has d'escapar-te fins a l'ermita de Sant Medir. I si no és 3 de març, ves-hi fent una excursió. Situada al bell mig de Collserola, és el punt de trobada d'una de les tradicions locals més participatives que reuneix cada any milers de persones a la natura. L'excursió s'ha de fer a peu, ja que el camí des de la ciutat a l'ermita forma part de l'atractiu de l'aplec. Per això, fer el trajecte és un gran atractiu de la ciutat per gaudir d'una passejada assequible per gaudir de la natura.

 
 
Comentaris

Destaquem