contingut promocionat
rsz clinicum logo ppal

 

Aconsegueix que la tornada a l'escola sigui una experiència positiva

A l’inici del nou curs s’ha d’evitar transmetre als infants angoixa, pors o mandra

La tornada a l'escola ja és aquí i molts pares ens preguntem com ho farem per restablir les rutines després de l'estiu i aconseguir un retorn el menys traumàtic possible per als nostres petits. Aquí van alguns consells. 


1. Ser positius, donar exemple

Parlar d'aquesta etapa amb optimisme i entusiasme i recordar-los tots els punts a favor: tornar a veure els vells amics i fer-ne també de nous, conèixer la nova mestra, aprendre cada vegada més coses... Evitar transmetre'ls angoixa, pors o mandra. 


2. Preparar amb ells el material escolar

Implicar-los en els preparatius. Si ells participen en triar part del seu material escolar, folrar llibres, etiquetar el material, preparar la motxilla, etc., la tornada a l'escola els resultarà més divertida i gratificant. 

3. Iniciar l'adaptació amb temps 

Una o dues setmanes abans de la tornada seria convenient reprendre a poc a poc hàbits més adequats als de l'època escolar. 

4. Procurar extraescolars no excessives

Prioritza l'esport per així afavorir hàbits de vida saludable.

5. Anticipar novetats 

Principalment si és el primer any d'escolarització o hi ha un canvi d'escola o d'etapa, i intentar fer una adaptació progressiva i acompanyada amb els petits que inicien l'escola infantil. I recordar sempre que tornarà a haver-hi vacances! Sobretot, per als petits que poden aprofitar diverses pauses breus al llarg de l'any i recobrar energia.

Dra. Paula Rodríguez, pediatra del Centre Mèdic Clínicum

Més informació
 
Comentaris

Destaquem