Activada l'alerta per onada de calor a Sant Cugat

Aquesta setmana les temperatures superaran els 35 graus a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha activat l'alerta del Pla de Protecció Civil pel risc d'onada de calor que pot afectar la ciutat i la comarca del Vallès Occidental entre aquest dilluns, 22 de juliol, i el dimecres, 24 de juliol. Segons el Servei de Meteorologia de Catalunya, les temperatures a Sant Cugat superaran el 35 graus aquesta setmana. Dimarts i dimecres són els dies en què s'espera més calor. L'entrada a les piscines municipals serà gratuíta mentre duri l'episodi.

Més info: Entrada gratuïta a les piscines municipals per l'onada de calor

 

Entre les recomanacions per evitar un cop de calor hi ha el consell de no sortir al carrer en les hores de més sol i evitar fer activitat esportiva en aquestes franges horàries. També es recomana beure molta aigua i fer àpats lleugers. La vestimenta ha de ser ample i fresca i és aconsellable portar gorra per tapar-se del sol. S'ha de tenir especial cura dels infants i de la gent gran, així com de les mascotes i animals.

A més, es demana als ajuntaments que es contemplin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

En cas d'emergència, es pot trucar el 112. Consulta tots els consells davant una onada de calor. Aquest estiu Sant Cugat ja ha superat el rècord històric de temperatura durant l'onada de calor de finals de juny.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem