L'AFA de l'Escola de Música exigeix presencialitat i denuncia mancances estructurals

Els familiars asseguren que el centre presenta mancances des de fa temps, que s'han accentuat amb les derivades de la pandèmia de la Covid-19

L'AFA de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels exigeix que els alumnes puguin tornar a les classes presencials i denuncia que el centre pateix "des de fa temps unes mancances tecnològiques i estructurals". Unes mancances que, segons els familiars dels alumnes, s'ha accentuat amb la pandèmia de la Covid-19 i la impossibilitat de fer classes presencials. "Ara surten a la llum totes les mancances", diu Agnès Pros, secretaria de l'AFA.

De fet, tot i que aquesta situació ja s'ha corregit parcialment, els alumnes han estat uns dies sense poder fer cap mena de classe, ja que l'escola no tenia connectivitat wifi com per poder-les fer Online. Aquesta situació s'ha regularitzat, tot i que, com apunten des de l'AFA, encara hi ha algunes classes que no es poden fer, per incompatibilitat dels professors.

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, explica que la reobertura presencial no depén de l'Ajuntament, sinó que és competència de la Generalitat, en tant en quant les restriccions provenen de l'administració autònomica. A més, la regidora defensa que "és cert que l'escola no estava preparada per poder oferir classes Online" i que "s'ha actuat ràpidament per poder oferir una sol·lució", millorant la xarxa wifi del centre.

Exigeixen fer classes presencials

Els familiars de l'Escola Municipal de Música demanen tornar a la presencialitat: "No entenem per què el Conservatori funciona i l'escola no", diu Ariana Cornet, mare d'alumnes. Una posició que comparteix la secretaria de l'AFA, Agnès Pros: "No entenem que s'hagi de fer Online. Creiem que l'educació musical s'ha de fer presencial". I és que, segons Pros, "no pot ser que el Conservatori es mantingui obert i l'Escola Municipal de Música no", i afegeix: "És una incongruència".

De fet, tal com explica Cornet, "hi ha classes que es poden fer individualment", extremant les mesures de precaució contra la Covid-19, i afegeix: "La gent no entén per què s'ha decidit que es pugui fer classe a l'escola, o al Conservatori, i a l'Escola de Música no". A més, Cornet diu que s'està vulnerant el "dret a l'educació musical".

En aquest sentit, el Claustre de Professors del centre defensa, a través d'un comunicat, que "fins al dia d'avui, no s'ha donat cap cas de contagi que s'hagi originat per la pràctica i estudi musical a l'escola", i també assegura "no entendre" la decisió de tancar l'escola a la presencialitat. "És una injustícia i un greuge comparatiu sense cap sentit que demostra un desconeixement absolut per part de l'Administració de la realitat dels centres de règim especial i, en concret, del nostre Centre", afegeixen.

Amb tot, el Claustre de Professors és clar: "Reclamem la reobertura de les escoles de música amb totes les seves classes presencials el retorn de tots els alumnes afectats per aquestes mesures restrictives absurdes".

Mancances tecnològiques i estructurals

A més, els familiars dels alumnes del centre denuncien l'existència de mancances tecnològiques i estructurals, que s'han agreujat per la pandèmia: "No hi ha pissarres electròniques", diuen, per exemple. "La instal·lació arrossega problemes de dèficit", apunten també.

I és que tal com diuen des de l'AFA, els problemes no són només tecnològics. N'hi ha també, per exemple, amb el número d'instruments que, amb la impossibilitat de compartir-los per culpa de la Covid-19, no permet als alumnes més petits fer la roda de tots els instruments, com és habitual.

Pilar Gorina assegura que entén les reivindicacions, i comparteix que "la pandèmia ha posat de relleu que hi ha recursos que han de millorar". Unes necessitats que "s'han accelerat". Així, Gorina ha afirmat al TOT Sant Cugat que "cal anar millorant tots aquests aspectes", però ha puntualitzat que "primer cal resoldre les urgències immediates". Amb tot, ha assegurat que s'aniran resolent aquests problemes "dia a dia".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem