Aposta per una bona salut amb suport professional

Quirónsalud és un grup hospitalari líder a Espanya, que treballa també en la promoció de la docència i la recerca mèdic-científica

Si alguna cosa ens ha deixat clar 2020, és que la salut és un bé molt preuat que ha de fomentar-se i cuidar-se. L'any passat durant el confinament, vam anar incorporant certs hàbits de vida saludable. Durant 2021 els hem de mantenir.

Entre aquests bons costums destaca anar al gimnàs o fer esport amb freqüència, menjar de manera saludable i deixar de fumar. És probable no obstant que per fer-ho, requerim de suport professional. A l'Hospital Universitari General de Catalunya ens ajuden a fer-ho de forma ordenada i regular.

Fer exercici

La doctora Verònica Villagra, especialista en medicina esportiva, explica que primer cal estudiar l'estat de base del pacient fer una revisió medico-esportiva bàsica, consistent en una exploració i algunes proves i després d'elles ens donaran consell nutricional i esportiu i ens indicaran quina alimentació seguir i quin esport és el més recomanable per a nosaltres. Sempre hem de començar de manera moderada i progressiva. L'OMS recomana com a mínim 30 minuts d'activitat física diària.

Deixar de fumar

El consum de tabac es pot evitar. Marian Ramos, responsable d'Educació al Pacient i secretària del Comitè de Prevenció del Tabaquisme de l'Hospital, afirma que deixar de fumar de manera definitiva no és fàcil i implica un gran esforç personal, però que moltes persones ho fan. Els fumadors que reben suport professional durant el procés, tenen més probabilitats d'aconseguir-lo.

Alimentació saludable

En lloc de dietes purgatives o restrictives, la proposta d'Elena Guedea de la Unitat de Dietètica i Nutrició de l'Hospital és instaurar una alimentació saludable. I aquesta és la que consta de fruites i verdures de temporada, llegums i farinacis integrals (arròs, pasta...), carns magres, peix blanc i blau, ous, lactis i els seus derivats, sense oblidar-nos de l'oli d'oliva verge extra per a cuinar, elaborar i amanir.

Altres hàbits saludables són mantenir un horari regular de menjars, mastegar bé, menjar lentament per a millorar la digestió i realitzar entre 4 i 5 menjars equilibrats al dia.

 
Comentaris

Destaquem