Augmenten els delictes sexuals a Sant Cugat

En els primers sis mesos de 2019 s'han produït a Sant Cugat 15 delictes contra la llibertat sexual, incloses dues agressions sexuals

Els delictes contra la llibertat i intimitat sexual han augmentat durant els primers sis mesos d'any a Sant Cugat. Segons xifres del Ministeri d'Interior, entre el gener i el juny de 2019 es van comptabilitzar fins a 15 delictes d'aquesta tipologia, dos dels quals van ser agressions sexuals amb penetració. Aquests delictes inclouen els abusos, assetjaments o vexacions verbals.

En comparació als mateixos mesos de l'any 2018, quan se'n van recollir vuit, la xifra ha augmentat gairebé un 90%. En tot l'any anterior es van comptabilitzar un total de 16 delictes contra la llibertat sexual, un més que en sis mesos de 2019.

Per la seva banda, en els primers sis mesos de 2018 es van registrar tres agressions sexuals amb penetració, una més que en el mateix periode de 2019. Cal recordar que enguany es van denunciar dos casos d'agressió sexual a la zona d'oci de la carretera de Rubí.

 

Més info: Nou cas d'agressió sexual a Sant Cugat

Més denúncies

"Cal un treball educatiu previ i de visualització d'aquesta mena de delictes. Moltes vegades no arriben a ser ni denunciats", destaca Francesc Carol, regidor de Seguretat de Sant Cugat, que afegeix que estudiaran el "repunt" des d'un punt de vista "transversal" per fer "plans preventius".

Francesc Carol destaca que l'augment de les xifres oficials no té perquè significar un augment real dels casos: "Cada cop, per sort, es denuncien més encara que n'hi ha que encara no es denuncien. Que hi hagi més denúncies no vol dir necessàriament que hi hagi més delictes, sinó que hi ha més visibilització".

"Si no és denunciat, no podem posar les mesures adequades"

En aquest sentit, Carol indica que s'ha de tendir a denunciar qualsevol fet que atempti contra la llibertat sexual: "Si no és denunciat, no podem posar les mesures adequades per acabar amb aquest problema".

Amb tot, el regidor de Seguretat afirma que un dels projectes per aquest mandat és crear un grup d'agents especialitzat en violència de gènere i per lluitar específicament contra aquesta mena de delictes.

 
Comentaris

Destaquem