L'Avenç inaugura el curs amb nou paviment i cues

Les famílies es mostren satisfetes pel nou paviment, però mostren certa preocupació sobre les conseqüències d'haver suprimit aparcament

L'Avenç ha inaugurat el curs 2022-23 amb normalitat, cues i els infants d'Infantil i Primària tornant a les aules. L'alegria de l'alumnat coincidia amb les famílies, tant per l'avençament de l'inici de les classes com per l'estrena del paviment del camí de Crist Treballador. Tot i això, ja s'han vist aglomeracions importants de cotxes, que ara ja no poden aparcar a la zona de bosc. Després de tres anys patint la pols i el fang, el carrer que dona accés a l'escola torna a estar pavimentat. Durant l'estiu, l'Ajuntament de Sant Cugat ha executat les obres i ha instal·lat un paviment fet amb materials naturals.

Més info: Sant Cugat enceta el curs escolar 2022-2023 de la tornada de les "abraçades"

"El pavimentat va molt millor", celebren l'Anna i l'Alfred. Una idea que comparteixen les famíles, que des del 2019 han denunciat els inconvenients que patien amb un carrer de terra pel qual passaven centenars de cotxes diàriament. "Que s’hagi pavimentat va molt bé", afegeix l'Ignasi.

Preocupació pel caos de trànsit

La banda dreta del carrer amb les pilones

La banda dreta del carrer amb les pilones FOTO: Ale Gómez

 

L'actuació també ha consistit en la col·locació de pilones a la part del bosc, per evitar que les famílies hi aparquin. Aquest fet va preocupar les famílies, que preveuen un trànsit encara més caòtic en les hores puntes. Aquest primer dia d'escola ja s'han vist cues importants que arribaven pràcticament fins a l'Arrabassada, tot i que encara falten per començar els alumnes de Secundària. "Les pilones serà un punt de controvèrsia, perquè no hi ha lloc per aparcar. A les tardes serà un caos. Necessitem una altra opció o una solució que encara no tenim. Es poden fer entrades més escalonades, anar pel caminet, etc", comenta l'Ignasi. 

"Imagino que en hora punta hi haurà més enrenou per la magnitud de l’escola i hi ha poc espai per aparcar", preveu l'Òscar. Tot i que la Patricia intenta no coincidir amb els moments de més afluència, comparteix l'opinió: "Les hores puntes sempre són molt complicades i entenc la preocupació de molts pares". 

Més info: Creix la indignació entre famílies de l'Avenç i el Tennis Natació per l'estat del carrer

De fet, en aquest primer dia d'escola alguns han optat per anar caminant, com el Carlos: "Hi ha dies que venim caminant i altres amb cotxe. Avui preveiem molt trànsit i cotxes, hem deixat el cotxe a l’altra banda i hem vingut caminant". De fet, des de l'Ajuntament volen apostar per una mobilitat més sostenible i reduir l'ús del vehicle de motor. "No aparcàvem mai al bosquet, però hi haurà menys pàrquing i s’haurà de veure com funciona a mesura que vingui tothom. Hi pot haver una mica més de complicacions", afegeixen l'Anna i l'Alfred. 

El paviment natural

Captura de Pantalla 2022 09 05 a les 11.20.55

Un policia ha regulat el trànsit FOTO: 5

L'Ajuntament de Sant Cugat ha optat per un paviment amb materials naturals, argumentant que no es pot posar asfalt per la proximitat amb Collserola. Aquest paviment ja es va col·locar davant del Club Tennis Natació i va acabar malmès en pocs mesos. Això genera incertesa entre les famílies. "La capa de paviment que han posat no sé quan durarà. M’agradaria que l’Ajuntament fes un seguiment del paviment i que estigui decent d’aquí uns mesos. Passa molt trànsit de cotxes, autobusos... molts cotxes diaris i s’ha de veure si aguanta", apunta la Patricia.

Una preocupació que comparteix l'Oscar: "La qüestió és quant temps durarà l’asfalt i quin serà el manteniment. Quan es va fer el primer tram, al cap d’un any ja estava malmès".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem