Baixa concentració del virus de la Covid-19 a les aigües residuals de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat i Aigües de Catalunya van impulsar una prova pilot per analitzar l'evolució de la pandèmia a través de les aigües residuals

Les aigües residuals de Sant Cugat contenen una concentració baixa del virus de la Covid-19. És una de les conclusions de la prova pilot impulsada per l'Ajuntament de Sant Cugat i Aigües de Catalunya per analitzar l'evolució de la pandèmia a través de l'anàlisi de les aigües residuals que es va realitzar entre el 3 i el 15 de juny a la ciutat.

En 9 de les 12 mostres analitzades no s'ha detectat la presència del SARS-CoV2, mentre que en les altres tres s'ha vist una quantitat molt petita. Aquestes dades, segons el Consistori, "concorden amb la baixada de casos afectats pel virus" que s'ha viscut a Sant Cugat. L’Ajuntament, en coordinació amb Aigües de Catalunya, també analitzarà les aigües residuals a partir del mes de setembre per fer un seguiment de la concentració del virus i de la intensitat del rebrot de la pandèmia en el municipi.

Més info: Sant Cugat, ciutat pionera en la detecció de la COVID-19 en les aigües residuals

La prova pilot es va desenvolupar entre el 3 i el 15 de juny. Conjuntament amb els serveis tècnics municipals es va realitzar una anàlisi acurada de la xarxa de clavegueram municipal i es van determinar 2 punts de mostreig que recollien, en global, l'aigua residual del 95% de la població del municipi. Es van analitzar diferents paràmetres de dotze mostres extretes.

L'objectiu del projecte, que s'exportarà a altres municipis catalans, és disposar d'un instrument per a fer un control de l'evolució de la Covid-19 i poder preveure possibles rebrots. "La implementació regular d'aquesta eina de vigilància pot contribuir a anticipar la resposta davant nous brots virals", apunta l'Ajuntament.

"Es poden anticipar les decisions a prendre i ser més eficaços en la resposta davant la Covid-19"

“Després dels resultats de la prova pilot i les consultes amb el Departament de Salut de la Generalitat creiem que el seguiment de les concentracions del virus a les aigües residuals és un bon indicador per fer un seguiment de l'evolució dels contagis en el municipi”, destaca l'alcaldessa Mireia Ingla.

Per la seva banda, el president executiu d'Aigües de Catalunya, David Madí, ressalta la importància del projecte: "Amb la nostra eina es poden anticipar les decisions a prendre i ser més eficaços en la resposta davant la Covid-19".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem