Canvis al govern i millora de les dades del coronavirus, el més destacat de la setmana

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Sant Cugat durant aquesta setmana

La millora de les dades de la pandèmia de coronavirus ha estat una de les claus de la setmana a Sant Cugat. De dilluns a divendres, el risc de rebrot ha baixat 150 punts (de 358 a 208) i la velocitat de reproducció de la malaltia (rt) ha marcat el nivell més baix des de juliol, situant-se en el 0,53.

Tot i això, aquesta setmana també s'han superat les 200 morts per la covid-19 des de l'inici de la pandèmia.

Més info: Sant Cugat supera els 200 morts per la covid-19

La millora de la situació de la pandèmia ha propiciat una reducció molt important dels grups confinats en escoles santcugatenques. Del 13 al 20 de novembre, la xifra de grups aïllats per casos de coronavirus s'ha reduït de 26 a 11.

Tot plegat coincideix amb el pla de desescalada presentat pel govern català, que permetrà començar a recuperar l'activitat a partir d'aquest dilluns 23 de novembre. La restauració podrà tornar a aixecar la persiana, com també les instal·lacions esportives i culturals.

 

Més info: GUIA: Què es podrà fer a cada fase de la desescalada?

Canvis al govern

En l'àmbit polític, s'han anunciat modificacions en el govern de Sant Cugat. Francesc Carol, actual regidor de Seguretat, prendrà també les funcions de regidor d'Esports, que fins ara ocupava Gemma Aristoy, que assumirà les tasques de la regidoria de Via Pública i seguirà amb Salut.

Més info: Així és el nou cartipàs de l'Ajuntament. Quines responsabilitats té cada regidor?

El dilluns, el Ple Municipal va aprovar la retirada de la medalla d'or al rei emèrit Joan Carles I. A més, el jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ha ordenat retirar "immediatament" la pancarta amb la inscripció 'Llibertat Presos Polítics' de la façana de l'ajuntament. Tot i això, el Consistori presentarà un recurs.

Més info: El Ple Municipal retira la medalla d'or de la ciutat al rei emèrit, Joan Carles I

Nadal a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat com se celebrarà Nadal a la ciutat. Enguany, no hi haurà el tradicional trenet a causa del coronavirus. L'encesa de llums, amb la participació dels Diables, serà el 27 de novembre, però sense públic. Sí que es faran dues fires.

Més info: Nadal a Sant Cugat: encesa de llums sense públic i dues fires

No t'ho perdis!

I aquesta setmana també hem analitzat com serà el Sant Cugat del futur!

A més, hem entrevistat Xavier Argemí, un jove que pateix distròfia muscular de Duchenne i ha publicat el llibre Aprendre a morir per poder viure.

 
Comentaris

Destaquem