Casadellà: "El primer trimestre del curs vinent el tenim ple d'activitat"

Llibori Casadellà és el president de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sant Cugat

Llibori Casadellà és economista i auditor de comptes. El 2010 es va jubilar i el van convidar a l'Aula d'Extensió Universitària per fer de tresorer el cap de cinc anys va passar a ser-ne el president. L'entitat ja encara el curs vinent que començarà a l'octubre, però des del 15 de juny ja es poden fer les inscripcions per informació el correu aula@aulasantcugat.cat o el telèfon 935836696.

A què es dedica l'entitat i quin és el seu objectiu? 

Com la nostra entitat n'hi ha un centenar a tot Catalunya, cada una d'aquestes organitzacions està adscrita a la universitat que té més a prop. Nosaltres ho estem a la UAB, com Cerdanyola, Rubí, Sabadell... La finalitat és la de mantenir la ment oberta, estar a l'expectativa de què passa al món. 

És a dir, no perdre coneixement, aprofitar que tenim més estones lliures, a través de conferències, tertúlies, sortides, grups de lectura, tallers d'escriptura, tallers de noves tecnologies.... Es tracta que la gent gran actualitzi coneixements i l'activitat mental i al mateix temps es desenvolupin les relacions i la convivència amb eixos d'interès sociocultural similars. 

Com han viscut els dies de confinament? 

Ho hem viscut amb dolor. Teníem ben vestit l'últim trimestre, però ja les últimes activitats vam haver de suspendre-les totes i tot el que teníem preparat. L'1 de juny també teníem previst fer un acte solemne de cloenda al Teatre-Auditori que era un concert de Fusió i una jove orquestra alemanya. Tot això no s'ha pogut fer. 

Els membres de la junta ens hem anat reunint telemàticament per estudiar que podríem fer el curs vinent i quines són les circumstàncies per poder anar portant a terme les activitats previstes. El programa del primer trimestre del curs vinent, que comença el 8 l'octubre, el tenim ple d'activitat.

Ara bé, no sabem que ens deixaran fer i quin aforament podrem tenir de persones que poden seguir les conferències. Hem estat treballant amb plataformes de videoconferència. Segurament n'utilitzarem una perquè hi hagi gent que pugui estar presencialment a la conferència i els que vulguin ho puguin fer des de casa. 

Han perdut algun soci perquè s'hagi donat de baixa o algun mort per la COVID-19? 

Hi ha un parell de persones que ens han deixat per la malaltia. Aquest curs érem 400 socis. Que sapiguem alguna altra persona ha tingut la malaltia, però se n'ha sortit. De cara al futur, la nostra confiança és de què continuï el mateix nivell de socis que teníem. Estem treballant perquè cada setmana anem enviant informació a tots els socis de com està la situació. 

Quines propostes teniu d'ara endavant? 

Són a partir de l'octubre. Estem a l'espera de saber els aforaments. Tenim temes d'història, temes de romànic, dues sessions dedicades a Josep Carner, una altra a la reproducció humana amb el tema de medicina, una altra dedicada a la lleva del biberó, una d'art amb la Carolina Camanyes, una altra amb el Xavier Escura... 

A més, hi ha un seminari de cinc sessions sobre música que ens fa el Xavier Chavarria i que seria l'esclat musical de l'Europa del 900. A part dels grups de lectura, noves sessions de Tecnologies de la informació, etc. Nosaltres tenim el programa ple, però no sabem com ho podrem fer. La idea és fer-ho via presencial, però també telemàtica, especialment el tema de les conferències. 

Hi ha algun tipus d'activitat que no haguéssiu fet mail i que tingueu previst engegar? 

En principi aquest curs no i menys per les circumstàncies. Val a dir, que nosaltres tenim un problema d'aforament habitualment. Si som 400 socis, quan fem conferències tenim mitjana d'assistència de 200 persones. No tenim cap sala on això es pugui fer. L'antiga promesa de fer una sala polivalent de l'antic consistori ens venia com a anell al dit, i així estava parlat amb l'Ajuntament. 

Ara amb el nou, sembla que la sala polivalent que havia d'anar als cinemes no tira endavant, tampoc sabem quins usos hi haurà a la Unió on també confiem a poder anar. El problema d'espai fa temps que l'arrosseguem. Per tant tenim l'Arxiu Nacional que l'aforament és de 100 i de tant en tant anem al Trade Center, que tenim un nombre limitat de vegades que podem anar-hi a l'any. 

Reivindiquen un espai i, ara mateix més que els aforaments i les distàncies estaran marcades per la COVID-19...

Estava parlat amb l'altre ajuntament, teníem aquesta possible promesa, però continuem amb el problema de què és complicat poder encabir la gent i ho serà més a la tardor.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem