El Castell de Canals segueix explicant història gràcies a noves troballes arqueològiques

Gràcies a les tasques arqueològiques liderades per Eduard Píriz al Castell de Canals han aparegut elements arquitectònics del Segle XII o monedes de l'època de Jaume I

Els treballs arqueològics que es realitzen al Castell de Canals segueixen donant informació històrica sobre l'arquitectura de la fortalesa i sobre la vida que hi havia a la zona. En aquest sentit, recentment s'han fet troballes interessants gràcies a la campanya d'excavació liderada per l'arqueòleg Eduard Píriz, que ha tret a la llum noves estructures que donaven forma al conjunt arquitectònic del Castell de Canals de Valldoreix, que data del S. XII.

Entre les noves descobertes fetes per l’equip d’investigadors es poden apreciar el perímetre del primer edifici del castell amb la seva escarpa (mur inclinat de reforç exterior), diferents arcs constructius, murs i estructures que defineixen com era el turó de la fortificació valldoreixenca, com també les sitges, que servien per emmagatzemar els cereals. L’excavació també ha posat al descobert elements d’ús quotidià com restes de vaixelles, llànties, monedes de l’època del rei Jaume I i, fins i tot, un picarol.

 

Es podrà veure en una visita guiada

Tot això es el que es podrà veure el dissabte, 10 d’abril, durant la visita oberta a la ciutadania que l’EMD de Valldoreix ha organitzat a les 11 h del matí al turó del Castell de Canals. Les persones que prenguin part a la visita guiada al castell podran seguir amb atenció les explicacions del jaciment de la mà del director de la intervenció Eduard Píriz i de l’historiador valldoreixenc Juanjo Cortés.

La visita guiada al Castell de Canals seguirà tots els protocols de seguretat sanitària que s’apliquen a la resta de jaciments arqueològics de Catalunya. La visita es realitzarà completament a l’aire lliure i caldrà mantenir la distància de seguretat de 2m entre persones, així com dur posada la mascareta en tot moment. El jaciment comptarà igualment amb dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants, per a la desinfecció de mans. L’aforament serà limitat.

Per poder assistir a la visita guiada al jaciment del Castell de Canals és imprescindible haver fet reserva prèvia a través del correu electrònic, enviant un mail a: participacio@valldoreix.cat. En el correu caldrà indicar nom i telèfon de la persona o persones que volen prendre part en la visita. La data límit de reserva de places és el dijous 8 d’abril. Les places són limitades i s’adjudicaran per estricte ordre de recepció de sol·licituds.

 
Comentaris

Destaquem