Catalunya reobrirà els centres comercials entre setmana, amb límit d'aforament

Continua el confinament comarcal i tornen les classes presencials a segon d'universitat

El Procicat ha aprovat aquest divendres les noves restriccions contra la Covid-19 a Catalunya. Un dels principals canvis és que a partir de dilluns reobriran els centres comercials entre setmana i també les grans botigues, per tant el Centre Comercial de Sant Cugat podrà obrir. En aquest últim cas, hauran de reduir la superfície comercial a 400 metres quadrats. Els restaurants que estiguin dins de centres comercials es mantindran tancats. 

Pel que fa a la mobilitat, continua el confinament comarcal i tampoc hi ha cap canvi en els horaris en el sector de la restauració, que podran seguir obrint de 7:30h a 10:30h i de 13h a 16:30h, tant a les terrasses com a l’interior. El toc de queda tampoc no varia i continua establert entre les 22h i les 6h.

 

En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergès, ha alertat que encara no s'ha superat la tercera onada i "si s'aixequen les mesures de mobilitat, sabem que hi haurà moltes trobades". 

Es recuperen les colònies i les classes presencials per a l'alumnat de segon d'universitat

El Procicat ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla. També està previst que els alumnes de segon curs d'universitat puguin tornar a les classes presencials a partir del 8 de març.

Pel que fa a l'esport, les classes a l'interior de gimnasos podran omplir fins al 30% d'aforament, independentment del nombre d'alumnes. A l'exterior es podrà arribar al 50%, el mateix que a les piscines. 

Pel que fa a la Setmana Santa, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que encara falta més d’un mes i, en cas de pandèmia, “és molt difícil fer previsions”.

 
Comentaris

Destaquem