Centenars de santcugatencs recuperen la tradició de Sant Medir

Sant Cugat ha tornat a celebrar l'aplec de Sant Medir, després que el 2021 no es pogués fer per la pandèmia

Centenars de santcugatencs han recuperat la tradició de Sant Medir i s'han sumat al tradicional aplec a l'ermita, aquest dijous 3 de març. La cultura popular ha estat la protagonista de la festivitat del copatró de la ciutat, que ha tingut La Unió com a banderers. Des de primera hora del matí, molts santcugatencs han anat a peu fins a l'ermita de Sant Medir, que s'ha convertit un any més en el punt de trobada per gaudir de la celebració.

Un cop allà, els Geganters, Caparrots, Bastoners, Castellers i la Societat Coral La Lira han fet mostra de la seva activitat. Enguany, l'ofici religiós s'ha avançat a les 11.30 hores. La jornada a l'ermita ha acabat amb la ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània.

Mireu les fotos

Rebuda institucional de La Unió com a banderers de Sant Medir FOTO: Ajuntament

"Estem molt contents i ens fa molta il·lusió, hi ha hagut una molt bona acollida. La gent tenia moltes ganes de pujar fins a l'ermita i fer aquest aplec tan santcugatenc. En un moment de postpandèmia, albirant el final, hi ha moltes ganes de festa", ha destacat l'alcaldessa, Mireia Ingla. A més, també hi ha participat una delegació d'Alba, ciutat italiana agermanda amb Sant Cugat.

A primera hora del matí, representants de La Unió han rebut la bandera de Sant Medir i han fet un cercavila fins a la plaça de la Vila. El president de l'entitat, David Pujol, ha mostrat el seu orgull per poder ser els banderers. "És un honor i ens fa molta il·lusió participar d'aquesta festa tradicional de la ciutat. És un reconeixement que ens fa la Penya Regalèssia i l'Ajuntament. Estem molt contents".

La nota dissonant de la jornada ha estat la queixa per part de la Penya Regalèssia i de les Colles de Sant Medir pels canvis d'horaris. En el seu discurs Biel Moreras ha lamentat que l'Ajuntament hagi elaborat el programa "sense consens". Una queixa que també va fer la Parròquia de Sant Per d'Octavià dies abans en un article al TOT.  

La diada de Sant Medir ha acabat amb un concert al Monestir de La Lira

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem