Col·lectius feministes criden contra les violències masclistes a Sant Cugat

La manifestació ha carregat contra les institucions i contra la policia a Sant Cugat

Unes 300 persones s'han manifestat aquest dijous 25 de novembre contra la violència masclista a Sant Cugat. La manifestació, organitzada per diferents col·lectius feministes del Vallès, ha cridat contra la violència patriarcal i contra les institucions, i sobretot contra els cossos de seguretats, dels que diuen que no reben suport quan una dona denuncia una agressió masclista. Tot i les 300 persones des d'un dels col·lectius organitzadors Hora Bruixa, Júlia (no vol donar el cognom) ha explicat que valoren positivament la convocatòria, però que el 8 de març, Dia de la Dona, mobilitza més gent. La mateixa manifestant ha explicat que la convocatòria és una resposta a les agressions i ha la dificultat per posar denúncies.

Unes 300 persones han desfilat pels carrers de la ciutat per denunciar la xacra social que són les violències masclistes al crit de diverses proclames com "no hi som totes, hi falten les mortes." o "cap agressió sense resposta", entre altres lemes dels col·lectius feministes anticapitalistes.

 

Manifestació de col·lectius feministes pel 25N. Foto: Bernat Millet.


Durant la manifestació, s'ha recordat a diverses víctimes de la violència masclista. La manifestació ha fet parada a diferents punts de la ciutat entre ells a la plaça Barcelona, on hi ha el jutjat de pau i han denunciat el sistema judicial a l'hora d'abraçar aquesta situació. I Han denunciat que el sistema judicial no creu a les dones. "Moltes vegades s'arxiven casos per falta de proves". També, la reivindicació s'ha aturat davant la Policia Local de Sant Cugat per dir que la policia és còmplice del sistema patriarcal. "Són mercenaris", han assegurat durant un discurs.

La manifestació ha acabat a la plaça d'Octavià, on s'ha fet una performance per aglutinar tots els pensaments i on s'ha interpretat la cançó Canción sin miedo. 

Més info: VÍDEO: 'Canción sin miedo', l'himne del dia contra les violències masclistes

En paral·lel, en el marc del 25N l'ajuntament va presentar les dades de violència masclista a la ciutat, que han augmentat arran de la pandèmia. "La violència masclista no té edat ni classe social, és una estructura de poder i d’abús que forma part de la nostra societat", ha advertit la tinenta d'alcaldia de Drets Socials.

Més info: Les violències masclistes augmenten a Sant Cugat  

 

 
Comentaris

Destaquem