contingut promocionat
PANTA REI

Com puc ser més intel·ligent emocionalment?

Com més treballes la intel·ligència emocional, més bé et sents i més ganes tens de cuidar-te

La intel·ligència emocional és la capacitat de captar, entendre i regular les nostres emocions i captar i entendre les emocions de la gent. Per tant, és un dels factors més importants que podem treballar per tenir més benestar i aconseguir tot allò que ens proposem. 

En aquest nou any 2017 et proposem 4 punts importants per fer créixer la teva intel·ligència emocional. 

Exercitem més l’empatia. Per treballar l’empatia busca situacions que no t’afectin gaire emocionalment, fixa’t en les emocions dels altres i demana informació per entendre-les millor. La comunicació emocional és molt important, ens agrada sentir-nos compresos. 

Millorem la nostra assertivitat. És la capacitat de defensar els teus punts de vista respectant els dels altres i prioritzar de forma equilibrada. Primer de tot, aprèn a dir que no i a fer cas del teu criteri. Ets capaç de calibrar bé la teva manera de prioritzar, només cal que t’ho creguis. D’altra banda, fes l’exercici de buscar un encaix entre el que vols i el que volen els altres. 

Escoltem-nos millor. És una de les millors eines, ser més conscients de nosaltres i en això ens hi ajuda molt la meditació. Només consisteix a dedicar-te uns minuts al dia. Deixa fluir les emocions sense jutjar-les ni penalitzar-les. 

Calibrem la nostra gestió emocional. Cada emoció és diferent i cal entendre perquè es genera per poder-la regular. La ràbia és energia, per tant, hem de fer exercicis de descàrrega quan estem enfadats. La por que ens allunya dels perills no cal regular-la però si això ens impedeix gaudir, l’hem d’afrontar amb passos petits. Per regular la tristesa ens hem d’envoltar dels que ens estimen i activar-nos fent coses positives. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem