Comença un curs escolar "esperançador" a Sant Cugat

Els directors dels centres educatius s'han trobat per arrancar el curs

Ha arrencat el curs escolar 2022-2023 a Sant Cugat, una temporada que deixa enrere finalment les restriccions per Covid-19 i que, a més, estrena noves mesures com el calendari avançat o la nova divisió de zones escolars. En un acte celebrat el 6 de setembre a l'Escola de Música Victòria dels Àngels, els directors de diversos centres educatius s'han retrobat per posar en comú els reptes d'un curs "esperançador".

Més info: Sant Cugat enceta el curs escolar 2022-2023 de la tornada de les "abraçades"

La primera a intervenir a la jornada ha estat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que ha posat en valor "l'ecosistema d'escoles divers i plural, que representa la ciutat diversa i plural en què vivim". També ha relacionat els reptes de l'educació amb els reptes de la societat, on ha afirmat que l'escola "és un pilar" fonamental.

La directora territorial d’Educació al Vallès Occidental, Maite Fons, ha donat importància a les noves mesures polítiques, que considera "donen més possibilitats als més vulnerables", en el cas de la gratuïtat d'Infantil o l'avançament de calendari, i a la lluita contra la segregació, en el cas de la divisió de zones escolars.

La tercera en parlar ha sigut la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que ha admès que les competències en educació de l'Ajuntament són "limitades", però que intenten "portar-les al límit". En aquest sentit, ha destacat la feina del seu equip tècnic condicionant l'escola La Mirada, perquè "si estan en mòduls, almenys han d'estar en les condicions més dignes possibles". També han fet més gran el pati de l'Institut Escola Catalunya, necessari després de la seva ampliació de cursos.

Gorina també ha volgut posar èmfasi en els cursos de Formació Professional: "Aquest govern creu en l'FP, a vegades ens diuen que fins i tot massa", ha dit. De fet, han afegit un nou curs de cuina i estan actualment en obres per posar a punt el centre.

En acabar, Josep Castillo, professor i formador, ha presentat una conferència sobre l'ofici de ser mestre i la visió "dramàtica i negativa" que la societat té d'ells. L'acte ha acabat finalment amb una actuació humorística. "No podem perdre l'humor en aquesta tasca", ha dit la regidora d'Educació.

Acte d'inici de curs 2022-2023. FOTO: Ajuntament

Acte d'inici de curs 2022-2023. FOTO: Ajuntament

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem