contingut promocionat
Maika Carrasco

Coneixeu la teràpia EMDR?

La paraula trauma prové del grec i significa ferida, en altres paraules, podríem dir que el trauma és una ferida en l’ànima.

La persona que pateix un trauma viu o presencia un fet potencialment perillós que amenaça la seva integritat física o la d’un altre, i reacciona amb una por intensa o sensació de vulnerabilitat.

Des del punt de vista psicològic, es tracta d’una emoció negativa que perdura en el temps, desequilibrant la persona i generant-li un estrès desmesurat que afecta a les experiències quotidianes i posa en risc el seu benestar.

La persona que experimenta un trauma pot acabar patint un trastorn mental classificat com Estrès Post Traumàtic, apareixen reaccions contínues i prolongades relacionades amb els esdeveniments passats, té records recurrents i pertorbadors en forma de flashbacks, falta de concentració, problemes de son, irritabilitat i conductes d’evitació.

La teràpia amb EMDR és un tractament amb evidència empírica per al trastorn d’estrès post traumàtic, s’ha demostrat que una sessió d’aquesta tècnica terapèutica després d’un esdeveniment traumàtic és, en si mateix, un factor de protecció.

Allò que realment acaba afectant no és el que ha passat sinó el record, és precisament el record traumàtic el que es tracta terapèuticament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem