El Consell de Joves demana més sessions o millorar l'accés a la salut mental

El Consell de Joves 13-16 del curs 2020-2021 ha celebrat la seva sessió de cloenda

L'edició del curs 2020 - 2021 del Consell de Joves 13-16 ha arribat al seu punt final, el dilluns, 24 de maig, després que s'hagi celebrat la sessió de cloenda d'aquest òrgan participatiu. "Aquest ha estat un any molt difícil, i la pandèmia de la Covid-19 ha afectat als joves. La gent jove ha estat el sector de la població que més ha patit la pandèmia", ha iniciat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, qui ha agraït la implicació dels membres del consell. De totes maneres, Ingla ha estat optimista i ha assegurat que "ja veiem la llum al final del túnel".

Els encàrrecs

Durant el curs, el Consell de Joves ha treballat en tres aspectes diferents: la renovació de la normativa i el funcionament de l'òrgan, treballar a generar espais d'oci per a joves en temps de pandèmia, i treballar per tal de mitger els afectes de la Covid-19 en la salut mental. "Agraïm que ens faciliteu aquest espai de diàleg entre els joves i l'Ajuntament", ha dit Helena, vicepresidenta de l'òrgan. Un espai que, tal com han dit els joves, "afavoreix a adaptar la ciutat a les necessitats dels joves".

Pel que fa a l'encàrrec de canviar el funcionament del consell, els joves han arribat a la conclusió que cal ampliar els representants de cada centre, passar de 2 a 4, fer més sessions o ampliar el llindar d'edat. Pel que fa als espais d'oci, els joves demanen més espais esportius, i pel que fa a l'aspecte de la salut mental, els joves reconeixen que la pandèmia els ha afectat emocionalment. En aquest sentit, creuen que cal millorar en l'accessibilitat als especialistes en salut mental que hi ha als centres educatius.

En aquest sentit, el regidor de Participació, Marco Simarro, ha valorat que "s'ha fet una bona feina", i ha destacat que "anem cap a un consell més obert i amb més participació de gent". De fet, ha explicat que el nou reglament començarà a funcionar de cara al curs vinent.

Paral·lelament, Alba Gordó, regidora de Joventut, ha reconegut que l'administració farà esforços per millorar i augmentar els espais esportius per a joves. "Hem d'intentar pensar l'oci juvenil de la ciutat d'una manera més àmplia", ha dit també.

Representants municipals

El regidor de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha afirmat que "els joves estan en edat de creixement, i la pandèmia els ha robat més d'un any". Vallès també ha apuntat que "és necessari reforçar i cobrir les necessitats dels joves".

La regidora d'Educació, la socialista Pilar Gorina, ha agraït també el paper que han jugat els joves durant la pandèmia: "Confiem absolutament en vosaltres". A més, ha detallat diferents accions que s'han impulsat des del consistori per mitigar els efectes de la pandèmia entre el col·lectiu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem