contingut promocionat
ALERTIS BROK

 

 

Consells per triar la millor assegurança per a la teva hipoteca

Moltes vegades l'assegurança per a la hipoteca que proposen els bancs no és la millor opció

La principal preocupació de les famílies a l'hora de contractar una hipoteca fa referència a la quota que hauran de pagar cada mes. Per això, els bancs ofereixen bonificacions del tipus d'interès per contractar les diferents assegurances per a la hipoteca amb ells. Però, si aquesta qüestió només s'aborda tenint en compte aquesta bonificació i no es té en compte un assessorament expert, les famílies poden patir conseqüències molt negatives.

Com contractar la millor assegurança per a la hipoteca?

Abans de decidir si et quedes amb l'assegurança que t'ofereix el teu banc, hauries de tenir en compte la vinculació futura que tindràs amb l'entitat financera i si realment t'interessa contractar-la o vols buscar una alternativa.

Has de tenir en compte que els bancs entenen de temes financers, però no d'assegurances. Per tant, si contractes una assegurança amb ells, tens el risc de signar una hipoteca mal feta i que no s'ajusti a les condicions del signant de la hipoteca. En canvi, si recorres a un corredor d'assegurances, aquest es preocuparà per oferir-te la millor protecció que et cal.

A més, has de recordar que, segons la Llei 5/2019 reguladora dels contractes de crèdit immobiliari, tens dret a què el banc accepti assegurances alternatives. Hi tens dret no només en la contractació inicial de la hipoteca, sinó en les diferents renovacions de l'assegurança.

També has de preveure que el banc no et podrà cobrar cap comissió ni cap despesa per analitzar les pòlisses d'assegurança alternatives que presentis ni tampoc et podrà oferir unes condicions pitjors a la hipoteca si acceptes una assegurança alternativa.

Però, si finalment decideixes contractar l'assegurança per a la teva hipoteca amb el teu banc, has de llegir molt bé la lletra petita i ser conscient de tot el que pagaràs i els serveis que rebràs a canvi. Moltes vegades, el que t'estalvies, per una banda, t'ho fan pagar per una altra.

Si has de contractar la teva assegurança per la hipoteca, Alertis Brok pot ajudar-te en tot el procés.

T'assessoren i t'ajuden a protegir els teus interessos FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem