Els contagis augmenten a Sant Cugat, però no les hospitalitzacions

La vacunació ha augmentat considerablement dels 20 als 34 anys durant els darrers dies

Els contagis de coronavirus a Sant Cugat continuen augmentant. Entre el 23 i el 29 de novembre es van registrar 187 nous positius, 29 més que la setmana anterior. A més, és la dada més elevada des de finals de juliol. Una tendència a l'alça que s'està notant a tot Catalunya.

Tot i això, aquest increment dels contagis no s'estan traduint, de moment, en un augment substancial de les hospitalitzacions. És una de les proves que les vacunes estan funcionant per evitar els casos més greus de covid.

A 2 de desembre hi ha quatre santcugatencs hospitalitzats, tres menys que la setmana anterior. Durant el juliol, amb una incidència similar en quant a contagis, la xifra d'hospitalitzats era d'entre 14 i 20 persones. A més, tampoc es registra cap defunció des del setembre.

Risc de rebrot i RT

El risc de rebrot també ha augmentat durant els darrers dies, situant-se en els 471 punts, uns 80 més que la setmana anterior. La RT es manté per sobre de l'1 i ha passat de l'1,25 a l'1,27.

La vacunació augmenta

Una dada positiva és que la vacunació s'ha tornat a accelerar. Des de l'anunci de l'obligatorietat del passaport covid en bars i restaurants, el percentatge de santcugatencs vacunats ha augmentat de manera important. Fa 10 dies, el 72,9% dels santcugatencs d'entre 30 i 34 anys tenien la pauta completa, sent la franja amb una menor cobertura. Ara, ha crescut fins al 74%. La franja d'entre els 20 i 29 anys és on més ha augmentat el percentatge de vacunats, amb un increment del 1,4% en deu dies.

Més info: Valldoreix tornarà a ser punt de vacunació massiu contra la Covid-19

De fet, entre el 23 i el 29 de novembre es van posar 298 primeres dosis a Sant Cugat, la xifra més elevada des de setembre. El 74,4% de la població santcugatenca ja té la pauta completa i, entre els majors de 12 anys, la cobertura és del 86,1%.

vacunacio sant cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem