Els contagis de coronavirus tornen a créixer a Sant Cugat

Els positius han augmentat després de cinc setmanes en descens a Sant Cugat

La situació de la pandèmia de coronavirus està tornant a empitjorar a Sant Cugat. Després de setmana de disminució dels contagis i retrocés del risc de rebrot i la Rt, els indicadors estan creixent.

Creixement dels contagis

Entre el 13 i el 19 de febrer es van registrar 101 nous positius, mentre que la setmana anterior en van ser 85. És el primer creixement en les últimes cinc setmanes.

Per ara, encara està lluny de les xifres més elevades de la tercera onada, que van assolir el seu màxim amb 250 contagis durant la setmana del 9 de gener. Amb tot, el pic d'aquesta tercera onada va quedar per sota del de la segona, que va arribar a 326 positius entre el 24 i el 30 d'octubre.

 

13 hospitalitzats

Les xifres més positives són les dels ingressos i defuncions. Actualment hi ha tretze santcugatencs hospitalitzats a causa de la Covid-19. Son sis menys que la setmana anterior i catorze menys que a mitjans de gener.

A més, des del 4 de febrer no mor cap santcugatenc pel coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut 222 defuncions.

 

Els indicadors empitjoren

El risc de rebrot sí que està empitjorant i ja se situa en els 246 punts. L'11 de febrer havia caigut fins als 163. És la primera setmana en què el risc augmenta en tot el 2021.

Tot i això, encara s'està lluny dels pitjors registres de les últimes setmanes. A principis de febrer superava els 360 punts i, a principis d'any, els 600.

Per sobre de l'1

La Rt ha tornat a superar l'1 a Sant Cugat, topall per sobre del qual es considera que la pandèmia està en creixement. Concretament és d'1,17, la dada més elevada des de principis d'any.  Fa una setmana era de 0,77 i estava en descens des del 8 de gener.

Un altre indicador que ha empitjorat és la taxa de positivat, que indica el percentatge de positius del total de proves que es realitzen. En una setmana ha passat del 2,4 al 3,8%. Els experts apunten que si aquesta xifra es troba per sota del 5%, la pandèmia està més controlada.

 
Comentaris

Destaquem