El coronavirus continua creixent a Sant Cugat

El març de 2021 és el primer mes des de l'inici de la pandèmia en què no es produeix cap mort per Covid-19 a Sant Cugat

La pandèmia del coronavirus segueix en expansió a Sant Cugat. Els principals indicadors de la Covid-19 estan empitjorant al municipi, com també ho estan fent a tot Catalunya. Els contagis han crescut, com també ho han fet el risc de rebrot i la velocitat de reproducció.

Entre el 27 de març i el 2 d'abril es van registrar 101 positius per coronavirus a Sant Cugat, deu més que la setmana anterior. És una de les dades més elevades des de mitjans de febrer. La dada positiva és que els santcugatencs hospitalitzats han baixat i a 5 d'abril hi ha 13 veïns ingressats per la Covid-19. A finals de març es va arribar a la vintena.

 

Primer mes sense cap mort a Sant Cugat

D'altra banda, ja fa més d'un mes que no mort cap santcugatenc pel coronavirus i l'última defunció és del 27 de febrer. Així, el març de 2021 es converteix en el primer mes sense cap mort per la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia.

Creix el risc de rebrot i la RT

El risc de rebrot s'ha disparat els darrers dies a Sant Cugat i ja és de 262 a 5 d'abril. Fa una setmana era de 193. És el risc més elevat des de finals de gener. El risc de rebrot a Sant Cugat es troba per sobre de la mitjana a Catalunya, on és de 233. Al Vallès Occidental se situa en els 230 punts.

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) també està enfilant-se a Sant Cugat. A 5 d'abril és d'1,24, mentre que fa set dies va caure fins al 0,91. Els experts apunten que quan aquesta xifra és superior a 1, la pandèmia està en creixement. Sant Cugat també supera la Rt de Catalunya (0,99) i del Vallès Occidental (0,9).

 
Comentaris

Destaquem