El coronavirus continua desbocat a Sant Cugat: els contagis es multipliquen

Hi ha 26 santcugatencs ingressats per la covid-19 a l'hospital: la xifra més alta des del maig

Les dades de la pandèmia del coronavirus estan empitjorant dràsticament a Sant Cugat. Des de les festes de Nadal tots els indicadors s'estan disparant i les restriccions imposades el 7 de gener no s'estan traduint en un fre al creixement de contagis. El risc de rebrot i la Rt estan augmentant exponencialment. La tercera onada sembla imparable.

Entre el 4 i el 10 de gener es van detectar 253 contagis de la covid-19 a Sant Cugat. La setmana anterior en van ser 146 i, abans de Nadal, 110. En dues setmanes s'han multplicat per dos. A més, des del 29 de desembre hi ha hagut tres defuncions. Actualment hi ha 26 santcugatencs ingressats per coronavirus, la xifra més elevada des del 3 de maig.

 

Més de 700 punts

El risc de rebrot ha crescut fins als 706 punts, segons dades del Departament de Salut d'aquest 14 de gener. El 25 de desembre era de 229. És a dir, en tres setmanes s'ha multiplicat per tres. I durant els últims set dies, des de Reis, ha augmentat gairebé 200 punts. És la xifra més elevada des del 5 de novembre.

La Rt es dispara

No és l'única dada preocupant. La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt), que indica el número de persones que contagia una portadora de la malaltia, està disparada. A 14 de gener se situa en l'1,61. L'11 de gener era d'1,41, el 4 de gener es trobava en l'1,20 i, a finals de 2020, per sota de l'1.

Els experts apunten que si és superior 1, la pandèmia està en creixement.

La taxa de positivitat

La taxa de positivitat, que indica el percentatge de positius del total de proves que es realitzen, també està creixent. Actualment és de 9,32%, quan els experts diuen que per controlar la pandèmia ha d'estar per sota de 5%. Des de finals d'octubre no era tan elevada.

 
Comentaris

Destaquem