La Covid-19 torna a empitjorar a Sant Cugat: la Rt supera l'1 i creix el risc de rebrot

La Rt havia baixat de l'1 la setmana passada per primera vegada des d'abans de Nadal, i ara torna a superar aquest llindar

Poc ha durat la situació de decreixement de la pandèmia a Sant Cugat, i és que a dimecres, 27 de gener, just una setmana després d'aconseguir arribar a una Rt inferior a l'1 (quan es considera que un positiu contagia a menys d'una persona), el municipi supera de nou l'1 en aquest indicador, situant-se a l'1,07. Cal recordar que quan la Rt supera l'1 es considera que la pandèmia creix. És una mala notícia, ja que just fa una setmana, s'havia aconseguit abaixar de l'1 des d'abans de Nadal, i la tendència es mantenia el dilluns, 25 de gener.

Més info: La Rt baixa d'1 a Sant Cugat per primer cop des d'abans de Nadal

 

Dades a 27 de gener

A dia 27 de gener, hi ha 24 santcugatencs ingressats a l'hospital per la Covid-19, i des de l'inici de la pandèmia s'han registrat 4.424 casos positius, dels quals 705 han hagut de passar per la UCI. Cal destacar que des de l'inici de la pandèmia, el Coronavirus ha acabat amb la vida de 217 santcugatencs, 5 dels quals han mort en la darrera setmana.

Pel que fa a les vacunacions, durant la setmana del 17 al 23 de gener s'han vacunat en primera dosi 336 persones, mentre que 159 ja han rebut la segona. En total, 2.286 persones han rebut ja la primera dosi, i 197 han rebut també la segona.

Augment del risc de rebrot

De fet, també s'ha registrat un augment del risc de rebrot, que a dimecres 27 de gener és de 537, superant així els 470 punts de just fa una setmana, i molt per sobre del llindar a partir del qual es considera que el risc ja és molt alt: els 200 punts.

Més contagis en una setmana

Pel que fa al nombre de contagiats registrats a Sant Cugat durant la setmana del 17 al 23 de gener, l'última de la qual hi ha dades a dimecres 27, la xifra situa en 234, superant així els 227 contagis registrats a la ciutat durant la setmana anterior (del 10 al 16 de gener). Si bé és cert que fa dues setmanes els positius confirmats al municipi van ser 257, les dades encara són lluny de la setmana prèvia a Nadal quan es van registrar 101 casos.

 
Comentaris

Destaquem