Creixen els contagis de coronavirus a Sant Cugat

El risc de rebrot i la xifra de contagis assoleix la xifra més elevada des del gener a Sant Cugat

La situació del coronavirus està empitjorant a Sant Cugat. Els contagis han augmentat i el risc de rebrot s'ha disparat. Entre el 10 i el 16 d'abril es van notificar 131 nous positius, 17 més que la setmana anterior. És la dada més elevada des de la setmana del 30 de gener, però queda molt lluny dels pics de la segona i tercera onada. A més, les autoritats sanitàries han explicat que no s'ha experimentat el creixement generalitzat que s'esperava després de Setmana Santa.

 

El 16 d'abril es va registrar la defunció d'un santcugatenc per la Covid-19, la segona del mes d'abril. Des de l'inici de la pandèmia han mort 225 persones a Sant Cugat. La notícia positiva és que ha baixat la xifra de santcugatencs ingressats per coronavirus i actualment en són 13, sis menys que fa una setmana.

El risc de rebrot i la Rt creixen

El risc de rebrot s'ha enfilat per sobre dels 300 punts i, a 20 d'abril, és de 338. El 13 d'abril era de 259. Des de la setmana del 30 de gener no se superaven els 300 punts. D'altra banda, la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) s'ha enfilat fins a l'1,25, un 0,13 més que la setmana anterior.  Quan aquesta xifra és superior  a l'1, els experts apunten que la pandèmia està en creixement.

D'altra banda, la taxa de positivitat ha baixat lleugerament i és del 4,97%. Aquesta dada indica el percentatge de positius del total de proves que es realitzen i els experts recomanen que sigui inferior a 5.

 
Comentaris

Destaquem