contingut promocionat
colors of talent logo

 

 

Descobreix 'Colors of talent', l'aliat de la revolució digital dels teus fills

És un projecte nascut a Sant Cugat que vol donar resposta a les preocupacions de les famílies i professors envers la falta de motivació dels nens i adolescents

Cada setmana apareixen notícies als mitjans de comunicació que indiquen que la societat no està fent les coses bé amb els adolescents. Es doblen els suïcidis, es limiten les hores setmanals dedicades als videojocs, etc. Moltes notícies que, en el fons, tenen un denominador comú: la nefasta gestió de la tecnologia que fan els adolescents.

Per sort, com a reacció a aquest desgavell, han sortit diferents veus, moviments, organitzacions i empreses que volen trobar-hi una solució. Colors of Talent és el projecte local que vol ajudar als nens i adolescents a millorar la gestió que en fan de la tecnologia, entenent la tecnologia com una aliada i no un entrebanc per al seu desenvolupament cognitiu.

Què és Colors of Talent?

Colors of Talent és una plataforma psicoeducativa per a infants i adolescents de 12 a 16 anys, famílies i escoles. En aquesta plataforma es fan servir eines i metodologies potenciades per la IA per alimentar la curiositat natural de l'infant en el seu procés d'aprenentatge.

El projecte el conformen professionals de diversos àmbits, conscienciats en ajudar els joves a gestionar la tecnologia i preocupats per:

  • El canvi radical que s'està produint en l'aprenentatge dels nens, nenes i adolescents.
  • Els nous reptes derivats de la revolució digital que els joves hauran d'afrontar.
  • Les dificultats que té el sector de l'educació per transformar-se i adaptar-se als nous canvis socials amb agilitat.

El projecte respon de manera directa i sense embuts als canvis que ha experimentat l'educació en els últims anys.

L'aprenentatge dels nens i nenes ha canviat. Ara la seva atenció canvia de focus amb facilitat i l'excés d'estímuls els dificulta treballar aspectes clau com la concentració, la constància o la resiliència davant el fracàs.

L'objectiu de l'educació escolar està canviant perquè en l'era de la informació, continuar amb centres on només s'acumuli cultura general no n'assegura l'èxit dels alumnes en cap àmbit. En canvi, ara, l'escola és més necessària per ensenyar a gestionar la informació de forma efectiva, a ser flexibles i canviar d'activitat.

L'equip de 'Colors of talent'. FOTO: Cedida

L'equip de 'Colors of talent'. FOTO: Cedida

La pandèmia ha fet palès la necessitat de canvi a les escoles

Aquests canvis s'han fet més visibles durant la pandèmia, ja que les famílies han passat més temps a casa juntes i han vist com mentre a casa gestionen una enorme diversitat d'apps, a l'escola encara se cenyeixen al format llibre. L'avorriment és una constant en el procés d'aprenentatge i les necessitats específiques moltes vegades es veuen desateses.

A més, ara a l'escola estan desbordats perquè es troben el 80% dels alumnes amb problemes que abans esquivaven diagnosticant-los amb TDAH.

Avui en dia, els mestres estan atabalats perquè sovint el seu centre no compta amb els mitjans necessaris per mantenir-se al dia a la revolució digital. Als reptes de la nova era no hi podran fer front substituint els llibres per tauletes i introduint l'ús de l'ordinador a l'aula.

Les escoles necessiten emprendre el camí de la transformació digital que ja ha iniciat la indústria i les institucions. Les aules es podrien actualitzar millor, oferint un servei més apropiat a les famílies i agilitzant la seva dinàmica i la seva estructura interna.

Colors of Talent, l'aliat del canvi

A Colors of Talent treballen per donar resposta a dues qüestions fonamentals:

  • Quines són les noves habilitats necessàries per al futur desenvolupament personal, professional i social dels joves?
  • Quines implicacions tenen les xarxes socials i les noves formes de comunicació en la forma de relacionar-nos amb els altres i d'aprendre?
A 'Colors of talent' hi ha professionals de diversos àmbits, conscienciats en ajudar els joves a gestionar la tecnologia. FOTO: Cedida

A 'Colors of talent' hi ha professionals de diversos àmbits, conscienciats en ajudar els joves a gestionar la tecnologia. FOTO: Cedida

La fórmula COLORS OF TALENT

COLORS SPACE és l'eina bàsica del projecte i es basa a difuminar la frontera que hi ha entre l'aula i l'oci, creant un entorn que combina aprenentatge i interessos personals, de manera que el procés d'aprenentatge es vehicula a través de la motivació.

L'entorn d'aprenentatge Colors Space es materialitza en els següents components:

1.- Per al nen o nena:

  • Sessions a microaules virtuals on treballen amb un grup reduït de companys escollits segons el seu perfil d'aprenentatge. En elles, un monitor els ajudarà en el desenvolupament de soft skills com l'autoestima o la resiliència.
  • Fora del temps de les sessions (resta de tardes i caps de setmana) compten amb el suport continu d'un monitor i un avatar virtual que els ajudaran a gestionar el temps que passen davant de les pantalles i a planificar els seus compromisos.

Sobre les tecnologies, a Colors of Talent creuen que és necessari fomentar l'autocontrol i l'autoregulació, més enllà del "control parental". Els i les joves han de poder convertir-se en adults autònoms i responsables.

2.-  Per a les famílies i tutors:

El procés d'aprenentatge pot ser més eficaç i enriquidor si les famílies s'involucren. Conscients que la disponibilitat de temps és, en molts casos, una limitació, Colors of Talent dona suport a les famílies i tutors a què puguin involucrar a través de:

  • Informes de seguiment detallats de l'evolució de l'infant o adolescent.
  • Accés a professionals de la psicopedagogia com a suport en el desenvolupament dels itineraris d'aprenentatge.
  • Guies exclusives desenvolupades pel seu equip intern per superar dificultats específiques.

Si creus que cal un canvi en l'educació i desitges rebre més informació sobre el projecte, contacta amb Colors of Talent, el teu aliat en la revolució digital que ja ha rebut el suport de diferents entitats com l'Hospital Sant Joan De Déu.

 
Comentaris

Destaquem