Detenen quatre homes per robatoris violents a l'AP-7 fent-se passar per policies

Els detinguts assaltaven de nit les víctimes mentre dormien en furgonetes o autocaravanes a les àrees de servei

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat de la Divisió de Transport van detenir el 4 de novembre quatre homes per diversos robatoris violents a l'AP-7. Els detinguts es feien passar per policies i assaltaven de nit les víctimes mentre dormien en furgonetes o autocaravanes a les àrees de servei. Durant la investigació, els Mossos van trobar indicis que relacionen aquest grup amb set fets diferents que van passar entre el 18 d'agost i el 12 d'octubre. La banda tenia una alta mobilitat i es desplaçava des de l'Alt Empordà fins a la Comunitat Valenciana. Podien fer uns 700 quilòmetres en una sola nit.

Als detinguts, d'entre 28 i 49 anys, se'ls acusa de dos delictes de robatori amb violència, un de lesions, dos de robatori amb força, dos de furt, tres d'usurpació de funcions públiques i tres delictes contra la seguretat del trànsit. Els Mossos van saber que des del dia 18 d'agost s'havien produït diversos robatoris amb violència al llarg de l'AP-7.

Els estrangers, víctimes habituals

A partir d'aquí van iniciar la investigació que ha permès desarticular aquesta banda. Els lladres, amb diversos antecedents, s'identificaven com a policies per guanyar-se la confiança de les seves víctimes, però si aquestes no acataven les seves ordres o oposaven resistència eren agredides. Les víctimes més habituals eren persones estrangeres que podien portar grans quantitats de diners en efectiu perquè estaven de vacances.

Durant la investigació, els agents van descobrir que utilitzaven una nau d'un polígon industrial de l'Àrea Metropolitana de Barcelona com a residència temporal i per amagar el botí robat. Després d'un dispositiu policial de vigilància i seguiment, el 4 de novembre es van portar a terme les detencions i es va registrar la nau, on els Mossos van trobar més de 3.000 euros en efectiu en diversos tipus de moneda.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Figueres el 5 de novembre, que ha decretat dues ordres d'allunyament a l'AP-7 per als principals implicats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem