contingut promocionat
logo Pou d'art

Dibuixar, pintar, construir, cosir: La necessitat d'expressar-se a través de l'art

Com a éssers humans ens omple i ens fa complets fer coses que no siguin purament necessàries

La necessitat d’expressar-se hi és des del moment en què naixem, sigui plorant, somrient... De mica en mica anem descobrint altres maneres d’expressar-nos parlant, escrivint, dibuixant, actuant, ballant... Com a éssers humans ens omple i ens fa complets fer coses que no siguin purament necessàries. Trobar aquell moment per dedicar a un mateix s’està convertint darrerament en una necessitat també vital, per poder desconnectar del dia a dia i aprendre una tècnica nova o, senzillament, per desenvolupar-la acompanyat.

El fet de no fer-ho sols afavoreix l’estat d’ànim d’un mateix, poder compartir amb els companys el que estàs fent, sigui un dibuix, una pintura, un vestit... ens fa sentir bé. Cal afavorir les coses que ens fan sentir bé, i sobretot dur-les a terme en un lloc on ens acullen i ens fan sentir plens. Això ens passa als adults, però també als joves i als nens.

 

La creació artística aporta molts avantatges a jove si infants FOTO: Cedida

La creació artística aporta molts avantatges a jove si infants FOTO: Cedida

 

El fet de cosir, per exemple, hem estat molts anys fugint d’aquesta disciplina, potser perquè era una cosa obligada a les escoles de nenes en les generacions dels anys 50 i anteriors, i moltes d’aquestes dones han fugit d’ensenyar-ne als seus fills i filles, o potser per altres coses, però ara que estem recuperant el fil i l’agulla descobrim el plaer que comporta fer-se una peça de roba o, fins i tot, anar més enllà i fer creacions més lliures, com si pintéssim però amb una altra tècnica, més a prop de l’art tèxtil.

 
Comentaris

Destaquem