Diversos santcugatencs surten al carrer per reivindicar els seus drets i llibertats

La plaça d'Octavià ha acollit a desenes de santcugatencs que consideren que l'actual crisi sanitària està colpejant durament la classe treballadora

Desenes de persones s'han reunit a la plaça d'Octavià de Sant Cugat, el dimarts 2 de juny a partir de les 20 hores, per reivindicar "La vida abans que el capital" unes concentracions que s'estan realitzant a diferents ciutats catalanes cada dimarts sota el lema de "Canviem els balcons per les places: baixem les pancartes i cassoles als carrers! Ja no hi ha volta de full. Mobilitzem-nos contra la 'nova normalitat' que ens volen imposar".

La iniciativa d'aquestes concentracions respon al fet que els organitzadors consideren que l'actual a crisi sanitària de la pandèmia per la COVID-19 ha comportat una nova crisi social sobre la classe treballadora i la resposta dels governs ha estat un control social i el rescat dels grans capitals abans que les persones.

En aquesta concentració, s'ha llegit un manifest on explicava que els santcugatencs allà reunits "hem tornat a sortir al carrer davant la situació de crisi generalitzada que vivim a tot el país, a causa de la pobresa a la qual ens està avocant l'estat i un sistema que només l'importen els beneficis, mentre que acaba amb el nostre planeta i el nostre futur".

A més, s'ha especificat que aquesta crisi ha colpejat durament a la classe treballadora, sobretot a les dones i les migrades: "Des de fa 2 mesos, la pandèmia de la COVID-19 s'ha estès arreu del món i s'ha imposat un estat d'alarma que ens ha confinat a totes i cadascuna de nosaltres a casa durant aquests dies i ha desencadenat una crisi que ha colpejat durament la classe treballadora, especialment a les dones i les migrades". 

D'altra banda, en el manifest han incidit que ha importat més el capital que no la vida de les persones: "Aquesta situació no ha fet més que aïllar-nos socialment. El Govern, les administracions i la policia han posat un cop més els interessos dels poderosos davant de la gent, alhora que han augmentat també la repressió i suspensió dels drets i llibertats. Hem hagut d'afrontar pagament d'hipoteques i de lloguers, quan sabien perfectament que no els podíem arribar a pagar, i a sobre, hem hagut de viure sota l'amenaça constant de què ens tallessin els nostres subministraments bàsics i dignes per poder viure bé. No tenim per menjar ni alimentar dignament a les nostres criatures, i la conciliació familiar, per a qui no es pot permet pagar perquè algú els cuidi, es mostra cada cop més com un impossible".

Captura de pantalla 2020 06 02 a les 21.02.33

Desenes de santcugatencs s'han reunit al Monestir. FOTO: Nielo Ballart



També, els portaveus han volgut explicar la situació que han hagut de viure moltes dones durant el confinament de la COVID-19: "Confinades amb agressors masclistes a casa, amb una situació de violència i vulnerabilitat absoluta. Com han gosat treure l'exèrcit al carrer, mentre el cos policial practicava i continuava practicant la persecució extrema a les nostres germanes migrades".

Finalment, els organitzadors han apuntat que la classe treballadora s'ha d'organitzar: "Començarem a recuperar tot allò que és nostra, costi el que costi, fent el que calgui. Omplirem les places dels pobles, els barris i les ciutats de reivindicacions i demandes públiques. Ja no ens val tenir por, ja no cal seguir esperant. Ara ens toca seguir avançant entre totes, juntes i ben organitzades i combatives, hem de dir ben alt i ben clar que el veritable virus és el capitalisme i de ben segur que podem posar fi al poder de l'estat, les grans multinacionals i el poder policial".

Amb tot, una concentració on els santcugatencs reunits han volgut mostrar que es mantenen en la lluita contra el capitalisme, el patriarcat, el racisme i el feixisme tot i l'actual crisi sanitària causada per la COVID-19.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem