El Consell de Joves 13-16 se centrarà en el consum d'alcohol responsable i en la igualtat

L'Ajuntament ha fet aquestes dues peticions perquè el Consell de Joves 13 - 16 treballi en aquests àmbits durant el curs 2018 - 2019

El Consell de Joves 13 - 16 ja ha rebut els dos encàrrecs que cada any els fa l'Ajuntament de Sant Cugat en la sessió de constitució d'aquest consell, que es fa cada any. En aquest sentit, als 24 membres del Consell de Joves 13 - 16 se'ls ha demanat treballar durant el curs 2018 - 2019 en dues temàtiques concretes: el consum d'alcohol responsable i la igualtat i la no discriminació del col·lectiu LGTBI. "En l'última Festa Major vam identificar molts casos de joves de la vostra edat que s'havien passat amb el consum d'alcohol. Necessitem que ens ajudeu a millorar en consum responsable", ha assenyalat l'alcaldessa, Carmela Fortuny sobre el primer aspecte. "Volem saber què en penseu i que ens feu propostes sobre com millorar en pro de la igualtat del col·lectiu LGTBI des de la vostra perspectiva", els ha dit Fortuny als joves sobre el segon tema.

D'altra banda, com en cada edició, els membres del consell també han fet una petició a l'Ajuntament per treballar durant el curs. En aquest sentit, a través dels dos vicepresidents, el Consell de Joves 13 - 16 ha demanat a l'Ajuntament que tracti de millorar en la comunicació de què es fa des del consell. "Volem intentar arribar a tothom perquè els joves, encara que no formin part del consell, puguin participar del que decidim", ha explicat la vicepresidenta, Aitana Altuna.

A més, l'Ajuntament i el consell també han rendit comptes sobre els encàrrecs estipulats durant el curs passat. En aquest sentit, els joves van demanar a l'Ajuntament un local per a poder fer-hi activitats i diferents actes adreçats a aquest llindar d'edat, que encara no s'ha pogut materialitzar: "És un tema que està costant, però li hem de donar un impuls i resoldre aquesta petició central que vau fer l'any passat per poder dotar-vos d'un local que pugueu gaudir", ha reconegut l'alcaldessa, Carmela Fortuny.

Consell de Joves 13-16. FOTO: Bernat Millet

Consell de Joves 13-16. FOTO: Bernat Millet

D'altra banda, també s'ha fet un repàs dels dos temes que l'Ajuntament va encarregar al Consell de Joves 13 - 16 del curs passat. L'alcaldessa ha felicitat als membres del consell per la tasca que van realitzar amb l'organització de la Zombi adventure, una cursa amb els participants disfressats de zombis. De totes maneres, ha explicat que de cara a altres edicions cal buscar noves dates, ja que la cursa va coincidir amb època d'exàmens. També s'ha parlat sobre la creació del Consell de Joves 17 - 23, que té per objectiu donar continuïtat al 13 - 16: "Ja tenim un esborrany de reglament previst. Quan estigui enllestit el posarem a la vostra disposició perquè hi feu les esmenes que creieu convenients", ha dit l'alcaldessa als joves.

El Consell de Joves 13 - 16 s'ha celebrat el dilluns 29 d'octubre, amb la presència dels membres del consell; l'alcaldessa de Sant Cugat; el tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Joventut i Esports, Eloi Rovira; la regidora d'Educació, Universitat, Família i Recursos Humans, Esther Salat; el portaveu del PSC, Pere Soler; i les portaveus d'ERC-MES, ICV-EUiA i la CUP-PC, Mireia Ingla, Roser Casamitjana i Núria Gibert, respectivament.

 

 
Comentaris

Destaquem