El Govern demana l'Estat d'Alarma per decretar el toc de queda a Catalunya

Així ho ha decidit l'executiu català després de reunir-se d'urgència

El Govern de la Generalitat demana al Govern espanyol l'aplicació de l'Estat d'Alarma a Catalunya, després que així ho hagi decidit l'executiu català en una reunió d'urgència, el divendres, 23 d'octubre, tal com explica l'ACN, per poder aplicar el toc de queda "per salvar vida", tal com ha assegurat el vicepresident amb funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui ha afegit que "cal aplicar totes les accions necessàries amb cel·leritat".

Tot i aquesta petició, l'executiu vol mantenir les seves competències. Aragonès ha argumentat que "necessitem un Estat d'Alarma descentralitzat, a través del qual la Generalitat tingui totes les competències". En aquest sentit, el vicepresident amb funcions de president ha recalcat la "importància de l'Estat d'Alarma territorialitzat".

Toc de queda i limitar la mobilitat nocturna

Aragonès ha explicat que "es decretarà un toc de queda nocturn i mesures per limitar la mobilitat i la vida social nocturna", amb l'objectiu "d'evitar relacions socials". El vicepresident amb funcions de president ha argumentat que actuen ara "per frenar com més aviat millor la segona onada de la Covid-19". Així, ha enviat un missatge a la ciutadania: "Amb el compromís de tots i totes, el país se'n sortirà".

En aquest sentit, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha demanat "l'autorització per part de l'estat el més aviat possible", i ha recordat que "parlem d'un estat d'alarma descentralitzat que permet al Govern tenir totes les competències per poder prendre totes les decisions", marcant una "diferència" amb l'Estat d'Alarma del mes de març.

Budó ha explicat que el dissabte, 24 d'octubre, el PROCICAT es reunirà per prendre les decisions pertinents, com per exemple la restricció de la mobilitat nocturna: "Les dades sanitàries ens diuen que hem d'actuar, i que hem de fer-ho de manera urgent", ha dit. Budó també s'ha volgut adreçar a la ciutadania: "Cal prendre consciència de la importància de la corresponsabilitat", ha apuntat, a més de recordar que "cal reduir al màxim la interacció social".

Finalment, Miquel Sàmper, conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, ha advertit que s'aplicaran multes d'entre 300 euros a 6.000 euros a totes aquelles persones que el saltin el toc de queda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem