El magistrat obre el judici oral contra el santcugatenc Narcís Serra

El jutge reclama una fiança de 10,3 M€ a l'antiga cúpula de Catalunya Caixa

El titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona ha obert judici oral contra l'expresident de Catalunya Caixa, el santcugatenc Narcís Serra, l'exdirector general Adolf Todó i 39 membres més de l'antiga cúpula directiva pel cas dels augments de sou. En l'auto fet públic aquest dilluns, 10 d'abril, els demana una fiança de 10,3 milions d'euros que hauran d'abonar en el termini de 30 dies.

Concretament, reclama 9,5 milions d'euros de manera solidària a Todó i els altres 39 exdirectius: 2.568.000 euros en concepte de possibles responsabilitats civils respecte al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i 7 milions d'euros a favor de Catalunya Caixa o el seu successor empresarial. Els 808.563 euros restants els demana només a Adolf Todó.

A més de demanar la fiança, el jutge ha decidit mantenir la llibertat provisional als 41 acusat i dona 30 dies hàbils a les parts perquè formulin el corresponent escrit de defensa. El magistrat ha emès aquest auto un cop ateses les penes sol·licitades en els escrits d'acusació.

Per la seva part, en l'escrit fet públic fa tres setmanes, la fiscalia demanava 4 anys de presó per a l'expresident de CatalunyaCaixa (CX) Narcís Serra i per a l'exdirector general Adolf Todó, per les retribucions presumptament desproporcionades a directius de l'entitat. En el seu escrit d'acusació, el ministeri públic sol·licitava l'obertura de judici oral a un total de 41 persones que van formar part de consells d'administració de la caixa per administració deslleial.

La Fiscalia demana 4 anys de presó per a 17 dels acusats, entre els quals Serra i Todó, a qui atribueix dos delictes d'administració deslleial, i 2 anys per als altres 24, als quals només atribueix un dels dos delictes. A més, reclama que els acusats paguin al FROB 2.568.000 euros més interessos en concepte de responsabilitat civil.

Aquesta informació ampliada a El Món.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem