El millor tracte per els més grans

La Unitat de Vida Protegida, un projecte de vida en constant creixement

El centre residencial Jardins de Valldoreix disposa de 130 places distribuïdes en tres plantes amb terrasses i un recinte ampli amb jardins. El centre disposa dels últims avenços tecnològics per poder oferir un servei professional dins d'un ambient càlid i confortable on l'objectiu principal és el benestar dels seus residents.

Jardins de Valldoreix disposa de la Unitat de Vida Protegida (UVP), un espai pensat per donar seguretat a aquelles persones amb Alzheimer, demències avançades i altres trastorns causats per l'envelliment que cursen amb un augment considerable de la dependència. La finalitat d'aquesta planta és que els residents se sentin com a casa i recuperin, en la mesura que sigui possible, el seu estil de vida passat. La UVP reprodueix els espais habituals d'una casa com la cuina, la saleta de televisió o el menjador... amb l'objectiu d'estimular les diferents dimensions de la personalitat humana com la part cognitiva, l'emocional, la física i la relacional.

La teràpia Snoezelen pot ajudar a persones amb demències avançades FOTO: Cedida

Cal destacar que aquestes instal·lacions disposen també de diversos racons d'activitats amb objectes de música, estris de la llar, racó de reminiscència, aromes, hort urbà, llibres i un espai per a l'activitat física. Aquests diferents racons permeten que la persona pugui gaudir d'aquestes experiències. Al centre recondueixen als residents cap a la pràctica d'aquestes activitats per evitar cap mena de crisi. Dur a terme aquest tipus d'activitats els hi genera una sensació de benestar físic i emocional que evita, en molts casos, un tractament puntual de medicina.

Actualment, Jardins de Valldoreix, està en fase d'obres de remodelació i ampliació d'aquesta unitat de convivència per poder oferir un major confort als residents.

Tanmateix, el centre disposa d'una sala de teràpia Snoezelen. Aquest mètode de treball es basa en l'estimulació visual, tàctil, olfactiva i auditiva per generar efectes beneficiosos a aquelles persones amb demències avançades.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem