El model de llar compartida per a la gent gran amb risc d'exclusió arriba a Sant Cugat

L’Ajuntament última el condicionament d’un primer habitatge municipal que serà compartit per quatre persones en règim de lloguer social protegit

El model de llar compartida per a persones grans amb risc d'exclusió social arriba a Sant Cugat, i l'Ajuntament ja ultima els detalls d'un primer habitatge de lloguer social protegit que serà compartit per quatre persones. L'objectiu principal d'aquest model és millorar la qualitat de vida d'aquestes persones grans en situació d’exclusió residencial, per manca d’habitatge adequat, per manca de recursos econòmics i per manca de xarxa de suport.

 

Amb aquesta iniciativa es fa un pas més enllà del concepte assistencial per afavorir un model participatiu de convivència, on les persones puguin conviure, ajudar-se i acompanyar-se, evitant també situacions de soledat no desitjada. Aquesta era una de les demandes de la Plataforma de Pensionistes, a la qual l'Ajuntament comença a donar resposta amb aquest primer habitatge.

Els requisits per accedir-hi són els següents:

  • Ser més gran de 65 anys, en situació de vulnerabilitat residencial i/o social
  • Tenir autonomia física i mental
  • Les persones candidates seran derivades des de Serveis Socials, un cop avaluada cada situació personal

Espais privats i espais compartits

Cadascuna de les persones tindrà la seva pròpia habitació on accedirà amb clau, per gaudir de la seva privacitat. Les habitacions disposen de llit, armari, tauleta, butaca, taula i televisió. Compartiran la sala d’estar-menjador, la cuina, els banys, la rentadora i el pati. Cada persona disposarà a la cuina d’un armari amb clau com a rebost privatiu. S’establirà una normativa de convivència que reculli els drets i deures de les persones llogateres, que disposaran de l’assessorament i orientació d’un treballador o d’una treballadora social. Igualment les persones seleccionades rebran assessorament de forma individual i grupal per afavorir l’adaptació i la convivència.
 

 
Comentaris

Destaquem