A banda del seu deliciós sabor, la pastanaga destaca per les seves propietats nutritives i terapèutiques. Una de les característiques de la pastanaga és que les seves substàncies aromàtiques són molt bones per estimular la gana, amb la qual cosa es recomana per a les persones que pateixen d’anèmia o depressió. A més d'aixó, la pastanaga té altres beneficis com:
1. També és rica en fòsfor, amb la qual cosa té una gran acció sobre les ments cansades i les persones que pateixen nervis.
2. És coneguda la seva capacitat de protegir la pell i ajudar el bronzejat gràcies als seus carotens.
3. Té una gran aportació en fibra. Això la fa molt adequada per aquells que pateixen estrenyiment, tenen diarrea o pateixen de còlics i gasos.
4. Ajuda en la menstruació i té propietats diürètiques.
5. I qui no ha sentit dir allò de que “la pastanaga és bona per a la vista”? Doncs és completament cert.
Així un suc de pastanaga resulta ser antisèptic, normalitzador de la sang, regularitzador dels problemes digestius i antiàcid. A més, combat la feblesa del cabell i els ulls i ajuda les persones que pateixen de reumatisme.