Els beneficis de l’estimulació cognitiva

Espai que el TOT Sant Cugat cedeix a les entitats locals

Han diagnosticat al vostre familiar d’Alzheimer o d’alguna altra malaltia neurodegenerativa, esteu perduts i no sabeu què fer? Us envaeix la por i us sentiu impotents? Penseu que no hi ha res a fer, que aquesta malaltia no té cura?


Està comprovat científicament que l’estimulació cognitiva fa que el procés de la malaltia sigui més lent. Quan hi ha una malaltia neurodegenerativa a poc a poc es van perdent les diferents funcions cerebrals.


Per mitjà de l’estimulació cognitiva es treballa la ment, preservant durant més temps les habilitats cognitives. L’alentiment de les pèrdues fa que les persones malaltes puguin mantenir certa autonomia, durant més temps.


Però l’estimulació cognitiva també té altres beneficis. Per una part la persona malalta se sent millor, tot allò que feia abans cada vegada li costa més fer-ho, comença a passar més estones davant el televisor, sense parlar amb ningú.


El fet d’anar a un centre on farà activitats, on es relacionarà amb altres persones que no el tracten com a una persona malalta, sinó com a igual, fa que la seva autoestima millori significativament.


A més el fet d’estar actius també redueix l’ansietat que aquest tipus de malalts pateixen.
El fet de tenir unes hores del dia ocupades fent coses que els motiven i sentint-se útils redueix la seva inquietud i malestar.


Des del Centre Terapèutic de la Creu Roja observem com millora la qualitat de vida de moltes persones amb malalties neurodegeneratives pel fet d’assistir al centre.


Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres al: 93 674 70 61.



Per a més informació:
C/ Sant Juli, 2
Tel. 93 674 23 83
formacio.scugatrubi@creuroja.org
www.creuroja.santcugatentitats.org

 
Comentaris

Destaquem