Els Jesuïtes traslladen a Sant Cugat un pare denunciat per abusos sexuals

Dos germans denuncien que van patir abusos continuats per part de l'exprofessor de l'escola Sant Ignasi de Sarrià

Els Jesuïtes han traslladat en un centre de Sant Cugat del Vallès un pare denunciat per abusos sexuals, segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts de la conregació al TOT. Es tracta d'un exprofessor del Sant Ignasi de Barcelona, el pare Pere Sala, acusat de pederàstia per part de dos germans. Els Jesuïtes no han volgut confirmar en quin espai de Sant Cugat ha estat traslladat.

Els germans Jordi i Oriol de la Mata han presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra pels presumptes abusos sexuals que van patir per part d'aquest professor ara fa més de quaranta anys. Actualment té 92 anys i viu a la residència ubicada al costat de l’escola de Sarrià, però els Jesuïtes han acordat traslladar-lo a un altre centre de Sant Cugat del Vallès, també propietat de la congregació.

Els Jesuïtes han assegurat al TOT que investiguen les denúncies presentades contra aquest exprofessor des del mes de desembre i que actualment la investigació continua oberta. Segons els dos germans, l'abús va ser continuat i va fer el Jordi el masturbés i el va penetrar quan ell tenia entre 12 i 14 anys. El seu germà, l'Oriol, explica que ell també va patir els abusos per part d'aquest professor, que ara té 90 anys. Se'ls emportava de cap de setmana.

Els dos germans van assegurar que l'escola sí que havia rebut queixes prèvies per pederàstia contra aquest sacerdot i l'havia apartat de la docència, cosa que els Jesuïtes neguen.

 
Comentaris

Destaquem