Els santcugatencs detinguts en les protestes per Hasél denuncien "violència policial"

Tres santcugatencs van ser detinguts en la cinquena nit de manifestacions a Barcelona per l'empresonament del raper Pablo Hasél i es troben en llibertat provisional

El col·lectiu a 'A l'atzar, nosaltres', que dona suport els tres santcugatencs que van ser detinguts durant la cinquena nit de protestes a Barcelona per l'empresonament de Pablo Hasél, el 20 de febrer, ha explicat en roda de premsa, el dimecres 9 de juny, que els detinguts, tots majors d'edat, "van ser detinguts violentament per un grup de policies secretes quan tornaven cap a casa", tal com ha afirmat Roser Bueats, membre del col·lectiu. La jove, a més, ha argumentat que "aquelles manifestacions suposaven un esclat de malestar social general".

 

"Sotmesos a maltractament psicològic"

A més, segons A l'atzar, nosaltres, els tres detinguts santcugatencs van passar més de 40 hores a la comissaria de Mossos d'Esquadra de Les Corts: "Durant la detenció van patir moltes irregularitats greus per part de Mossos". De fet, Roser Buetas ha afirmat que durant la visita dels detinguts al metge, "els policies no van sortir de la consulta", o que van estalviar-se de donar-los algun àpat: "Els deien que si volien un simple got d'aigua, s'inculpessin fent falses declaracions". Per això, Roser Buetas ha detallat que "els nostres companys van estar sotmesos a humiliacions i maltractament psicològic". En aquest sentit, des del col·lectiu asseguren que "la policia, sigui catalana o espanyola, segueix impregnada de valors franquistes".

En llibertat provisional

Tal com han explicat des del col·lectiu, els joves són ara mateix en llibertat provisional, per la qual cosa han d'anar a signar al jutjat de Rubí cada 15 dies. "És evident que la seva detenció i les mesures posteriors són desproporcionades, aleatòries i un exemple de càstig per la resta del jovent mobilitzar", ha assegurat Roser Buetas. Els tres detinguts santcugatencs (Pol, Rafa i Martí) encara no coneixen ni l'escrit d'acusació ni la data del judici, i el seu cas és en mans dels advocats d'Alerta Solidària. Cal destacar que els detinguts tenen previst presentar denuncia contra els Mossos d'Esquadra.

 

 
Comentaris

Destaquem