Els santcugatencs tenen la pensió més alta de Catalunya

La pensió mitjana dels homes supera en 500 euros a la pensió mitjana de les dones a Catalunya

Els pensionistes santcugatencs són els catalans que perceben una pensió més alta, segons un estudi de l'Institut d'Estadística de Catalunya. Concretament, cada pensionista de Sant Cugat cobra una pensió mitjana de 1.338 euros al mes. L'import brut mensual mitjà que cobren els pensionistes a Catalunya se situa en 954 euros.

Aquesta xifra és molt superior en el cas dels homes, que arriben als 1.232 euros, en comparació a les dones, que es queden en els 727 euros.

Les ciutats amb una pensió més elevada després de Sant Cugat són Cabrils (Maresme), amb 1.308 euros, i Barcelona amb 1.198 euros. A la banda contrària hi ha Alcover (Alt Camp) amb 760 euros al mes; seguit de La Sènia (Montsià) amb 784 euros i Deltebre (Baix Ebre) amb 794 euros.

En l'estudi s'indica que la comarca del Barcelonès, amb 1.034 euros mensuals, és la comarca on es registra la pensió mitjana més elevada, mentre que les comarques amb la pensió mitjana més baixa són la Terra Alta (673,8 euros) i les Garrigues (702,5 euros).

La distància entre autònoms i assalariats segueix registrant un elevat gap. La pensió mitjana del règim general se situa en 1.021,6 euros mentre que els autònoms cobren uns 655 euros.

 
Comentaris

Destaquem