Les farmàcies de Sant Cugat col·laboraran en la detecció de la Covid-19

El Servei Català de la Salut, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat reforcen el paper de les farmàcies en la xarxa de salut

Les farmàcies de Sant Cugat col·laboraran en la xarxa de detecció de casos de coronavirus entre la ciutadania. El Servei Català de la Salut, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat han impulsat el projecte d’actuació dels farmacèutics comunitaris contra la Covid-19. L'objectiu és que els ciutadans es puguin informar de possibles símptomes i de com s'ha d'actuar en cada cas.

Amb el lema A Sant Cugat del Vallès, aturem junts la cadena de transmissió de la Covid-19, la iniciativa té com a eixos d’actuació principals la derivació farmacèutica, la informació i la conscienciació de la ciutadania. El professional farmacèutic, com a agent de salut de primera línia dins la xarxa sanitària, s’afegeix a la resta de professionals sanitaris per treballar de manera coordinada i conjunta per fer front a la pandèmia.

"La voluntat és fer aquesta detecció prèvia", ha destacat la regidora de Salut de Sant Cugat, Gemma Aristoy, que ha afegit que els farmacèutics han fet una formació sobre el tema. També s'ha elaborat un díptic amb les preguntes bàsiques, com què s'ha de fer si tens símptomes o si has tingut un contacte estret amb un positiu.

 

Punt d'informació del coronavirus

Així, les farmàcies seran un punt d’informació i conscienciació, on es donaran respostes a les preguntes més freqüents relacionades amb la Covid-19, com poden ser els símptomes i com abordar-los, o les accions a fer si s’és o s’ha estat en contacte amb un cas positiu.

A causa de la crisi sanitària de la Covid-19, els professionals sanitaris han hagut de replantejar i adaptar els fluxos de treball i aplicar protocols nous per donar assistència a les necessitats dels ciutadans de manera segura. En aquest sentit, el personal farmacèutic, com a professional sanitari proper a la ciutadania, ha vist la necessitat de posar en marxa diversos circuits en benefici de l’assistència sanitària a la ciutadania, coordinant-se amb la resta de professionals de la salut.

Final de les restriccions

La regidora de Salut també ha llançat un missatge sobre la flexibilització de les restriccions: "Tenim moltes ganes, però hem de continuar sent prudents. No ens podem relaxar". "La situació està una mica més tranquil·la, però les UCI no estan buides de pacients de Covid-19. És el que ens ha de fer saltar una mica les alarmes", ha advertit.

A més, ha fet una crida a la vacunació de la població i ha recamat confiança en les vacunes, especialment amb l'AstraZeneca. En aquest sentit, ha explicat el suport que ofereix l'Ajuntament de Sant Cugat a les persones amb dificultats tecnològiques per demanar cita online.

Necessitem guanyar una mica d'activitat, però cal posar-hi seny, continuar amb les mascaretes i la distància"

 
Comentaris

Destaquem