FMA, Espai d'Arrel i DesPlaça Jove uneixen forces per prevenir violències masclistes

Els tres espais de la Festa Major han presentat un seguit de mesures conjuntes per fer front a les violències masclistes durant les celebracions

La Festa Major Alternativa, l'Espai d'Arrel i DesPlaça Jove tornen a conjurar-se per aconseguir una Festa Major lliure de violències masclistes. Per això, com des de fa uns anys, han presentat un seguit de mesures acordades entre els tres espais de la Festa Major per tal de vetllar pel respecte cap a les dones i aconseguir unes celebracions amb tolerància 0 cap a aquesta xacra.

En aquest sentit, a la DesPlaça Jove s'habilitarà un punt lila, perquè qualsevol dona que pateixi una situació de violència masclista s'hi pugui adreçar. Per la seva banda, la Festa Major Alternativa activa el seu protocol, que van començar a gestionar ara fa 4 anys, i a més hi haurà dues persones que faran rutes pels espais de la Festa Major controlant que no hi hagi cap incident.

De totes maneres, aquests tres espais volen anar més enllà de la Festa Major, i per això fa un any que treballen conjuntament en aquesta direcció: "La nostra voluntat de fer feina conjunta no es limita ni es limitarà a l'època de la Festa Major, ja que som ben conscients que hi ha molta feina per fer", apunten. "Des de la cultura popular treballem contra les violències masclistes i per això les tres places ens vam organitzar per mostrar el nostre rebuig pel patriarcat i la seva violència sistemàtica", afegeixen.

En aquest sentit, les tres places han anunciat que pròximament organitzaran una taula rodona de dones provinents de diferents sectors per parlar sobre desigualtats i problemàtiques que hi ha en aquests espais, així com trobades formatives i de prevenció.

A més, animen a tots els espais a sumar-se a la iniciativa: "Ens agradaria que aquesta tasca que portem a terme, sigui una tasca en la qual se sumin totes les places, així com totes les entitats i organitzacions del municipi", assenyalen.

Segueix tota l'actualitat de la Festa Major al canal TOT Festa Major, i consulteu les activitats previstes a l'agenda. Tota l'actualitat la podeu trobar a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a Twitter, Facebook i Instagram. I aquest mateix divendres, 21 de juny, podeu trobar el programa TOT Festa Major juntament amb la revista. També podeu consultar el programa en format digital. No us perdeu res!

 
Comentaris

Destaquem