El Govern valora positivament Nadal: "Hem intentat donar-li la nostra empremta"

El Govern municipal considera "un èxit" els canvis en la celebració de Nadal, i planteja seguir-ne aplicant per descentralitzar-lo i fer-lo més sostenible

El Govern municipal fa una "valoració molt positiva" del "primer Nadal del Govern del canvi", tal com ha explicat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, qui ha reconegut que hi ha hagut idees que no s'han pogut aplicar per la manca de temps. En aquest sentit, el Govern s'emplaça a aplicar més canvis de cara a l'any vinent, però sense especificar encara quins: "Cal millorar moltes coses i ara tenim tot l'any per preparar el Nadal vinent", ha explicat Ingla, que ha afegit que "s'ha notat el canvi i la sinergia entre la regidoria de Cultura i de Comerç".

L'alcaldessa també ha fet èmfasi en lema de la programació nadalenca a Sant Cugat d'aquest any, 'Els Camins de Nadal': "Encaixa i representa els valors de descentralització i sostenibilitat que el Govern vol consolidar", ha dit Ingla.

Descentralitzar les activitats de Nadal i fer-les més sostenibles

Un dels objectius del Govern era el de descentralitzar les activitats nadalenques, per fer-les arribar a més indrets del municipi, així com aconseguir que fos més sostenible: "Ens queda molt camí per recórrer", ha assenyalat l'alcaldessa en aquest sentit.

 

"Volem començar a traçar un Nadal cada vegada més inclusiu i cada vegada més descentralitzat"

Pel que fa a la descentralització, la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha afirmat que un dels objectius era fer arribar les activitats de Nadal al barri del Monestir. Uns objectius que plantegen ampliar de cara a l'any vinent: "Si parlem de reptes, de cara al Nadal de l'any vinent, volem ubicar activitats al barri, a l'avinguda de Cerdanyola", ha assegurat Madrona, qui també ha destacat: "Hem intentat donar-li la nostra empremta". En aquest sentit, i pensant en pròximes programacions nadalenques, Madrona ha dit que l'edició d'enguany ha servit per "començar a traçar un Nadal cada vegada més inclusiu i cada vegada més descentralitzat".

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha destacat la importància de canviar la ubicació de la fira de Nadal i traslladar-la a la plaça d'Octavià, així com d'avançar l'encesa de llums: "Creiem que ha estat una campanya de Nadal positiva", ha explicat des de la perspectiva del comerç local. A més, Vila ha assegurat que "ha estat positiu que l'Ajuntament assumís aquest trenet".

 

En l'àmbit de la sostenibilitat, enguany s'ha incidit en l'embolcall dels caramels de la Cavalcada de Reis, que era de plàstic biodegradable, o en el fet que en lloc de dues carpes per a l'envelat se n'ha col·locat una: "El fet de tenir només una carpa formant l'envelat fa que la climatització sigui inferior", ha explicat Esther Madrona, que ha afegit que, en el marc de la declaració de l'emergència climàtica a Sant Cugat, el Govern té "l'obligació que totes les festes que fem es duguin a terme pensant que hem de ser respectuosos amb el medi ambient".

"Bona acceptació" del trasllat de l'envelat i del Quinto de Nadal

Enguany s'ha canviat la ubicació de l'envelat i del Quinto de Nadal, fet que, segons el Govern, ha tingut una "bona acceptació" entre els santcugatencs. De fet, tots els espectacles que s'han fet a l'envelat de Nadal han comptat amb entre un 80% i un 100% d'assistència, i s'ha "donat resposta als interessos del públic juvenil", tal com ha explicat Esther Madrona.

Dades de participació

 • Cavalcada de Reis: 20.000 persones.
 • Envelat de Nadal: 19.000 persones.
 • Quinto de Nadal: 14.700 persones.
 • Trenet de Nadal: 14.000 persones.
 • Encesa de llums: 2.500 persones.
 • Cursa del Gall: 1.000 persones.
 • Cap d'Any al pavelló: 750 persones.
 • Campanades a la plaça d'Octavià: 600 persones.
 • Activitats Museu: 400 persones.
 • Concert Lildami: 200 persones.
 • Ritual Party: 50 persones.
 • 116 parades entre la Fira de Reis i la Fira de Nadal.
 • 15.000 cartes de Reis distribuïdes per l'Ajuntament.
 
Comentaris

Destaquem