Grífols descobreix com reduir l'alzheimer quan es troba en un estat lleu o moderat

La farmacèutica, amb seu a Sant Cugat, ha presentat els resultats d'un assaig clínic a San Diego

La farmacèutica Grífols, amb seu a Sant Cugat, ha fet un important descobriment vers l'Alzheimer, i és que ha descobert que es pot reduir la malaltia quan aquesta es troba en un estat lleu o moderat. Així ho ha explicat, tot presentant els resultats d'un assaig clínic, en el marc d'una conferència a San Diego (California).

 

Segons un comunicat de la companyia catalana, les dades de l'assaig clínic anomenat AMBAR indiquen una "reducció progressiva de la malaltia" en pacients que estan en un estadi lleu i moderat. L'assaig es basa en avaluar l'eficàcia del recanvi de proteïnes plasmàtiques dels afectats per fer més lenta la progressió de la malaltia. Concretament, els pacients tractats amb albúmina i immunoglobulina presenten menys reducció del metabolisme de la glucosa del cervell després dels 14 mesos d'assaig.

 

496 pacients d'entre 55 i 85 anys amb Alzheimer lleu i moderat han participat a l'estudi, assignats de manera aleatòria en tres grups de tractament i un altre quart grup de control.

 

 
Comentaris

Destaquem